Mi a fenét akar jelenteni ez a angol szleng?
Sokszor hallottam, de fogalmam sincs mit jelent..itt egy példa:
Első személy: I'm sorry, I messed up another Pyjama/game night.
Második személy: It's okay, dude, we had a great time (without you). [A without you - rész arra vonatkozik itt,hogy valami oknál fogva az első személy nem tudott részt venni az esten.
Harmadik személy: Yeah, we are literally dripping with drip.( És ezt nem értem hogy hogy kéne értelmeznem.
Síkhülye vagyok az angol szlengekben, és meg is látszódik most..hogy kéne értelmeznem ezt a drip dolgot?
Sweet drip? - mi a poklot akar jelenteni?
A "drip" az angol szlengben általában olyasmit jelenthet, mint a stílus vagy a divat, különösen a ruházat terén. Ha valaki azt mondja, hogy "dripping with drip", akkor arra utal, hogy ő vagy a többiek nagyon jól kinéztek az adott alkalomra választott öltözékükkel, nagyon stílusosak voltak. A "sweet drip" azt jelentené, hogy valaki különösen jó stílussal rendelkezik.
Az első példában a második személy azért mondja, hogy "we had a great time (without you)", mert viccelődik azon, hogy a közös estén valószínűleg a résztvevők nagyon stílusosak voltak, és ennek "cseppet sem" volt része az első személynek, aki nem tudott részt venni az eseményen.
Wow! Köszi ezt a gyors választ! Valamennyire így már világosabb a szleng értelme:'D
Szószerint véve a mondatot, hogy fordítanád le hogy mások is érthessék?
Yeah, we are literally dripping with drip
és ezt?
Sweet drip, dude!
(fogalmam sincs hogy hogy adjam át magyarra ezt a kettő mondatot hogy aránylag megmaradjon a lényege)
Elegencia meg a divatról szól ez a szleng, de mi ezt hogyan tudnánk értelmezni? Mit jelent maga a mondat magyarra fordítva?
Elég maradinak érzem magamat az újabb és újabb szlengeknek hála, és fogalmam sincsen a szószerinti értelmükről :/
Magyarra átfordítva valami hasonló lehet: "Igen, tényleg nagyon stílusosak vagyunk."
A "Sweet drip, dude!" mondat azt jelenti, hogy "Jó a stílusod!" A "sweet" szó itt az angol szlengben "jó", "klassz" jelentésű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!