Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy lehetne egy angol nylvű...

Hogy lehetne egy angol nylvű könyvet hatékonyabban olvasni?

Figyelt kérdés
Rengeteg benne az idegen szó, amiket nem ismerek azokat kiírom egy szótár füzetbe és kb fél óra elolvasni egy oldalt. kiszámoltam hogy ha ilyen tempóban haladok akkor április-május lesz mire befejezem, tudnátok tippeket adni hogy hogy lehetne gyorsabban haladni vele? előre is köszi

2023. febr. 8. 16:56
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

Akkor egy 300 oldalas könyv 150 óra. Egy héten, ha rászánsz napi 2 órát, akkor az 10 hét. Szóval elég jól becsülted meg.

Ezen a korszakon át kell verekedned magadat. A következő könyvnél már sokkal több szót tudsz, és gyorsabb lesz az olvasás. Ésígytovább.

Én mondjuk azt csináltam, hogy a folyamatot kétfelé bontottam. Ha azt mondtam, hogy olvasok (tehát szórakozom), akkor csak azt szótáraztam ki, ami a megértést feltétlenül akadályozta. Ugyanakkor pár naponta egy-egy órát rászántam arra, hogy az elejétől fogva minden egyes ismeretlen szót kiszótáraztam, de ezt csak addig csináltam, míg az olvasást be nem fejeztem. Ingyen az ember nem jut el arra a szintre, hogy a könyv hátuljára ragasztott post-it-re ráfének az ismeretlen szavak, kifejezések és nyelvtani hullombullomok. Az ötvenedik könyvnél esetleg már elég lesz egy post-it. némi nagyvonalúsággal. :) Aztán onnantól van az inkább szüret mint gálya.

2023. febr. 8. 17:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sot, ahogy ennek a konynek a vegehez kozeledsz, mar ott is kevesebb szot kell vsz kiszotarazni, mint az elejen kellett.
2023. febr. 8. 17:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Olvass először egy kicsit egyszerűbb nyelvezetű könyvet; olyat, amit magyarul már ismersz jól. És csak olvass, ne szótárazgass, mert az elveszi az élvezetet. (Egy-egy szó lehet, amit mindenképp meg kell nézni, mert kell a megértéshez, de a 99%-ukat, ahogy haladsz előre, magadtól is ki fogod találni.)
2023. febr. 8. 18:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi a célod?

Szókincsfejlesztésre is kiváló. Első körben csak a globális megértésre szabad törekedni, hogy ne vessz el abban, hogy van 10 ismeretlen szó. Ha érted a lényeget, akkor a te szinted. Ha nem érted a lényeget, akkor nem a te szinted. Ha angol nyelvről beszélünk, pl. a Penguin Readersben van egy csomó szintekhez igazított olvasmány, a végén kérdésekkel.

Amúgy ahogy leírtad, szerintem tök jó. A végén a szavakat írd fel magadnak és tanuld meg (szövegkörnyezetben könnyebb.)

2023. febr. 8. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:
13%

"Olvass először egy kicsit egyszerűbb nyelvezetű könyvet; olyat, amit magyarul már ismersz jól."

Az ám az igazi önbecsapás, azt hiszi, hogy azért érti, mert olvassa, közben meg azért érti, mert tudja, mi a cselekmény.

"És csak olvass, ne szótárazgass, mert az elveszi az élvezetet."

Ja, mint ahogy ezek szerint az is, ha kimegy közben pisilni vagy kenni egy zsíros deszkát, netán beengedni a gyereket, aki reggel megint nem vitt kulcsot.. Hát ne is menjen ki, mert elveszti az élvezetet. Nem lehet, hogy a bepisilés is? :D

2023. febr. 8. 18:39
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Nem kértem, hogy írj a módszeremről véleményt, én a Kérdezőnek válaszoltam, ő meg majd eldönti, hogy megfogadja-e, vagy sem.

Én három idegen nyelven tanultam meg így, tehát NEKEM működik. Lehet, hogy neked nem működne, de az meg a te bajod.

A cinikus bunkó stílusodat meg pláne nem lehet hova tenni. Senki nem szólt hozzád.

2023. febr. 8. 19:13
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Rengeteg benne az idegen szó"

Olyat olvass, amiben nincs annyi idegen szó. Ilyeneket akár online, akár nyomtatott formában, ha hozzájutsz:

https://www.youtube.com/watch?v=4Myf9VJklNc&list=PLGdAscd9-d..

Szótárazni meg csak annyit szótárazz, amennyihez kedved van: ha az olvasás a cél, ne hagyd, hogy elvegye tőle a kedved a szótárazás.

2023. febr. 8. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!