Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valakinek volt tapasztala?

Valakinek volt tapasztala?

Figyelt kérdés
Nem írnék litániát szóval: Szeretnék elköltözni Magyarországról.B2-C1 német,teljesen képbe vagyok vele.Jelenleg Svájc,Németország,Ausztria a fő célpont.Valaki volt kinnt?Milyen a kultúra,a színvonal,és az élet?(Érdekel persze a pénz is,de az mellékes.)Előre is köszi.

2023. jan. 20. 17:46
 1/8 A kérdező kommentje:
Teszem hozzá egyetemista vagyok,ezért kezdtem el gondolkodni a jövőn.
2023. jan. 20. 17:48
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

Felesleges a kérdés mivel egyáltalán nem mindegy hogy mosogatóként, bölcsészként, szívsebészként vagy mesterséges intelligencia fejlesztőmérnökként mész ezekbe az országokba.

De hogy megpróbáljak maximálisan válaszolni a kérdésedre: Egy Budai magánklinikán egy szemész szakorvos többszörösét keresi mint egy ausztriában mosogató.

"Milyen a kultúra,a színvonal,és az élet?"

Ha csicska munkát végzel akkor román, ukrán, afgán segédmunkásoktól nagyon sok kultúrát szippanthatsz magadba a 12-14 órás műszakok végén pedig nagyon magas színvonalú életet élhetsz az ország átlagbérének töredékéből.

2023. jan. 21. 10:27
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Te mint Magyar... Az emberiség királyának népének tagja..., németet tanultál.. Az egyik legprimitivebb nyelvet, a legeslegprimitivebb néptől, akik épphogy megfelelőek, hogy a föld szolgája legyen, mert van egyetlen egy előnyük, ami miatt nem félő rájuk bizni a leglényegtelenebb melót.

Szégyelld magad.

2023. jan. 21. 19:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Ezek igazán,értelmes válaszok mondhatom.Felteszek egy írtóan egyszerü kérdést,majd valakik erre sem képesek válaszolni normálisan,mert egy büdös nagy negatív személyiségek.De ezt tegyük félre.Jelenleg jogász hallgatóként veszek részt,az egyetemen.Nyílván ha szar munkát jóval hasonlítasz semmi értelme nem lesz.A SZEMÉSZ-MOSOGATÓ hogy került egybe ?Nem is bírom felfogni.Egyébként sem mosógatónak mennék.Ki a franc ír ilyen butaságot?Szerinted majd persze mosogatónak megyek.100x megéri jobban dolgozni akár közgazdászként kint mint itthon (közgazdászként),csak hogy világos legyen míg az egyik kap (itthon 1500 eurot a másik külföldön németben 6000 ezer eurót (Jogászként ugye).Nagyon nem mindegy.

Remélem így is sikerül egy normális mondatot kibökni.

2023. jan. 21. 20:54
 5/8 A kérdező kommentje:
[link] közgazdász fizetése Németországban.Salaryexpert
2023. jan. 21. 20:56
 6/8 A kérdező kommentje:

Itt is meglehet nézni :) remélem okosabbak letettek.

[link]

2023. jan. 21. 20:57
 7/8 anonim ***** válasza:

"Jelenleg jogász hallgatóként veszek részt,az egyetemen."

Akkor pedig végképp felejtős mivel a magyar jogi diplomát el sem fogadják külföldön mivel teljesen más jogrend más jogszabályokkal. Azt sem értem jogászként miért a közgáz fizetési sávokat linkelgeted mikor közöd nincs hozzá, bár egy büfészakostól nem vártam hogy képes lenne komplex gondolkozasmódra.

2023. jan. 23. 15:13
 8/8 A kérdező kommentje:
bruh
2023. jan. 23. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!