Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a Kirgincsál név jelentése?

Mi a Kirgincsál név jelentése?

Figyelt kérdés
Ezt a nevet Kunhegyesen hallottam. Soha nem hallottam még ezt a nevet.

2023. jan. 15. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha kun, akkor egy krími tatár szótár lenne a legalkalmasabb, mert az gyakorlatilag kun.

De egy volgai (kazányi)tatár vagy kazah szótár is jó lehet.

2023. jan. 15. 14:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem és nem találtam semmi hasonlót.
2023. jan. 15. 16:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Cirill betűkkel beírva?
2023. jan. 15. 16:29
 4/7 A kérdező kommentje:
#3 Kirgincsál és Киргинчал.
2023. jan. 15. 16:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Aha

1-3-5-7:)

2023. jan. 15. 17:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Orosz cirillel sokra mentek, a kipcsák cirill majdnem annyira eltér az orosztól, mint az orosz a latintól. Kezdjük azzal, hogy mély hangrendű szóban nincs k, i és g, csak q, ı és gh, valamint a "cs" keletebbre š lesz, ha jelentősebb lélekszámú rokonoknál szeretnétek keresgélni.

Talán valami ilyesmit kéne: қырғыншал

Létezik egy қырғын szó mészárlás jelentéssel, illetve

қырғыншы - mészáros, böllér, gyilkos, birkanyíró, favágó

шал - öregember, de valószínű valami toldalék, amit én nem ismerek.

Nem tudom, mi akar lenni a pontos megfejtés, lehet semmi köze ezekhez. Az biztos, hogy nem igazán elterjedt mai használatban ez az egész szóbokor.

(Egyébként ha valamit nem találtok neten, az nem jelenti azt, hogy nincs. Nagyságrendekkel kevesebb internetes anyag van bármelyik tőlünk keletebbre lévő alig ismert nemzetnél, mint ahogy azt Európában szocializálva elképzeli az ember, az online szótáraik meg katasztrófa szintjén állnak. Különben is kétféle nemzedék létezik: aki már csak oroszul tud, meg aki számítógépet se látott még, ha mégis van átfedés, akkor is oroszul fognak rajta írni önmagukról.)

2023. jan. 15. 18:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Okoskodás nélkül is jó lett volna.
2023. jan. 15. 18:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!