Mit gondoltok, csak akkor érdemes angoltanárnak menni, ha
az ember szereti az angol nyelvű országokat?
Figyelt kérdés
Egy kicsit megmagyaráznám:
Nagyon szeretem az angol nyelvet, illetve azt a nemzetköziséget, amit képvisel. Azt, hogy szinte bárhol lehet vele érvényesülni, mert a Föld minden pontján tanulják és többé-kevésbé beszélik. Viszont az angol nyelvű országokat nem szeretem kimondottan, nem érdeklődöm irántuk annyira, mint mondjuk a mediterrán országokért. Nem is tekintek rájuk negatívan, csak nem érdekelnek jobban, mint más országok.
Akkor érdemes angoltanárnak menned, ha szereted a nyelvet, ismered is jól, és még tanítani tudod. A többinek nincs közvetlen köze a nyelv tanulásához és tanításához.
2022. dec. 9. 14:08
2/14 anonim válasza:
Nem. Hogy mennyire szereted és milyen jól vagy képes tanítani az adott nyelvet, az független attól, hogy a nyelvet beszélő országokat mennyire szereted.
2022. dec. 9. 14:09
3/14 anonim válasza:
A nyelvtanári pálya nem tartozik a legsikeresebbek közé. Magamról tudom, hogy nem tanultam meg a középiskolában azokat az idegen nyelveket, amiket nekem oktattak, habár jeles voltam belőlük, de még utána a nyelvvizsgán sem mentem át. Szinte semmit nem ért az általam kapott oktatás.
2022. dec. 9. 16:15
4/14 anonim válasza:
#3 A probléma ott van, hogy a diák beül az órára, és annyiból áll a nyelvtanulás. Heti 135 percben nem lehet nyelvet tanulni, bele is kell fektetned az energiát. Én az angolba belefektettem, 10. osztályban megvolt a B2 komplex. A némettel nem foglalkoztam, nem is beszélem.
2022. dec. 9. 17:23
5/14 anonim válasza:
Az angolnyelvu orszagok kulturajat is tanitani kell.
Mit mondasz majd acdiakoknak, ha erdeklodnek az adott orszagokrol? Azt, hogy teged nem erdekelnek?
Egy nyelvet nem lehet szeretni, de angolnyelvu orszagokat meg utalni.
Jartal e mar egyikben is tobb mint egy hetig?
2022. dec. 11. 08:00
6/14 anonim válasza:
Miért kéne kultúrát tanítani? A nyelvnek, főleg az angolnak, kommunikációs célja van. A legtöbb ember, akivel angolul beszélünk, nem angol nyelvű országból származik, hiszen az angol a globális közvetítő nyelv. Baromi lényegtelen, hogy milyen az angol vagy az amerikai vagy az ausztrál kultúra, ha egy némettel vagy horváttal vagy marokkóival beszélgetünk. A nyelvoktatásra így is kevés idő jut az iskolában, de még abból a kevésből is a nyelvtől független kultúrára fecsérelni: bűn. Akit érdekel a kultúra, okvasson utána a Wikipédián.
2022. dec. 11. 09:18
7/14 anonim válasza:
Itt #1, #2 és #6 nem tud nyelveket, azért beszél butaságokat. Aki nyelvet tanul, hosszú távon nem kerülheti el az adott nyelven olvasást (oké, persze, Anulla szinten maradva lehet ilyen, hogy el tudja kerülni), és azzal jön a kultúra, történelem, mentalitás, szalámi fűszerezés ismerete. Ezeket nem lehet szándékosan azonnal nem figyelembe venni.
2022. dec. 11. 16:01
8/14 anonim válasza:
7: Fogalmad sincs arról, hogy mennyire tudok én angolul és más nyelveken, de megmosolyogtató, hogy mennyire lekezelsz másokat, akik arra használják a nyelvet, amire való: kommunikációra.
Én például szakmámból adódóan rengeteget olvasok, írok és beszélek (tárgyalok) angolul. Szépirodalmat nem fogyasztok, igy a kultúra ezen részéből kimaradok, és ez igy nekem tökéletesen megfelel, de gondolom, majd ezért is leszólsz a magas lovadról...
Amúgy nem értem, hogy ha az általad említett olvasással mind ez a kultúra megismerhető, akkor miért érzed szükségesnek, hogy a nyelv tanulásakor is külön kelljen vele foglalkozni... Én pont erre utaltam a Wikipédiával.
2022. dec. 11. 18:16
9/14 anonim válasza:
Abból a szempontból fontos, hogy az egyetemeken “angol nyelv és kultúra tanára” képzés van. Vagyis nem csak a nyelvet és a szakmódszertant tanulod, hanem az angol nyelvű országok történelmét, kultúráját, irodalmát stb. Ami pl nyelvészeti szempontból sem elhanyagolható. Én angoltanárnak tanultam, de speciel engem egyáltalán nem érdekelt az USA történelme, pedig volt vagy 3 féléven keresztül ilyen előadás, viszont volt többek között kanadai kultúra órám is, ami meg tök érdekes volt.
Tanításnál meg azért fontos valamennyire ismerni a kultúrát is, mert van különbség az angol nyelvű országok beszédében, és ha megkérdezi a diák pl, hogy mi a különbség az underground meg a subway között, akkor el tudd magyarázni.
2022. dec. 25. 02:34
10/14 anonim válasza:
#8, megmosolyogtató, milyen kis butuska vagy. Aki nem olvas szépirodalmat, az nem ismeri a nyelv 60 %-át. Ez ilyen eccerű.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!