Ki milyen idegen nyelveken beszél?
Ez is rajtad áll, hogy neked mi a legkényelmesebb tanulási forma. Vannak olyan tanfolyamok, amik egy konkrét nyelvvizsgára készítenek fel, míg egy külön tanárnál hozzád igazodik az óra egésze. Aztán nyilván egyedül is felkészülhetsz.
Angolból a gimnázium alatt tettem le a C1-es nyelvvizsgát, nagyon könnyen tapadt rám a nyelv, nem készültem fel a vizsgára azon kívül, hogy a neten kitöltöttem pár sablon feladattípust.
Olaszból és spanyolból külön tanárok készítettek fel, de eleve náluk tanultam/tanulom a nyelvet (olaszt tanultam a gimnáziumban, de nem volt sok haszna).
Izlandiból a párom tanít (apai ágon izlandi), valamint a neten szoktam mindenféle feladatsorokat keresni.
26/N
Angolból nincs nyelvvizsgám, de idén teszem le az előrehozott emelt érettségit, utána lehet, hogy csinálok egy felsőfokot belőle.
Németből egyelőre egy DSD I. van B1 szinten, DSD II.-on szeretnék elérni egy felsőfokot.
Emellett tanulok japánul, kezdetben autodidakta módon, aztán egy ideje tanárral, egyelőre alapfokú körül lehetek (papírom nincs erről se).
Szeretek nyelveket tanulni és relatív können is megy, szóval mindenképpen tervezek további nyelveket is elsajátítani. Elsősorban a koreai érdekelne, utána meg valami európai, például francia.
Angolt tanítanak suliban is, de nem onnan tanultam meg, mindig csak rám ragadt a tudás. Sokat hallottam kiskoromtól fogva, így nagyon természetes nekem.
A németet kizárólag iskolában tanultam, és szerencsére többnyire jó tanárokat kaptam, szóval azt is sikerült elég jól elsajátítani.
Szerintem mindenképpen érdemes tanárral tanulni, de nem mindegy milyennel, a negatív tapasztalat elveheti a kedvedet az egésztől.
Szerintem érdemes magántanárhoz járni.
Tanácsnak azt tudom adni, hogy egy nyelven érj el magas szinten mint több kicsin közepeset.
Leghasznosabb biztos angol C1 lenne.
Amin beszéleg:
Angol C2
Spanyol C2
Német C1
Japán, nincs vizsgám de bolti árussal dűlőre jutok
Olasz B2
Mandarin, hindi, svéd, norvég és orosz is megy de csak akkor ha a beszélgető erősen leegyszerűsíti a mondanivalóját
Angol azért könnyű mert csapból is ez folyik.
Magyarországi mozikban elég sok filmet angolul is vetítenek.
Spanyol azért könnyű mert nagyon hasonlít az angolra és sokkal következetesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!