Ki milyen idegen nyelveken beszél?
Angolul felső fokon
Spanyolul és horvátul alap, kb. ami egy turistának elég.
Angolul (C1), olaszul (C1), spanyolul (B2) és izlandiul (B1) beszélek, az előbbi kettőt használom napi szinten, ugyanis azoknak a nyelvterületén élek, az utóbbi kettőből jelenleg szintlépésre készülök; a spanyollal jelentősen könnyebben boldogulok. :D
Még legalább négy olyan nyelv létezik, amin nagyon szeretnék megtanulni, de az még elválik, hogy mire és mikor lesz lehetőségem.
Az, hogy kinek milyen nyelv egyszerű, az nagyon egyénfüggő. Persze, egyes nyelveknek egyszerűbb a nyelvtanja (ilyen például az olasz), de ha nem tetszik a hangzása és egyáltalán nem vonz a kultúrája, csak szenvednél vele. Olyan nyelvet válasz, ami neked tetszik, akár a hangzása, akár az ország, akár bármi más miatt.
26/N
Magyar - anyanyelv
Német C1
Angol C1
Orosz B1
Angolból van egy ~5 éves C1-em; napi szinten, aktívan használom (angolul tanulom a szakom egyetemen és kéttanos voltam gimiben), szóval már közelebb vagyok/lehetek a C2-höz.
Németet tanultam egész sok évig, csak darabokban, és sajnos nem mindig jól/ jó tanárral. Nincs papírom róla, de valahol erősebb alapfok körül karistolok, viszont magántanárral igyekszem letenni a B2-t.
Emellett autodidakta módon tanulok koreaiul (nem a mainstream előadók miatt), nincs vele célom, csak megtetszett a nyelv, az ottani kultúra és kisebb kihívás is. Erősebb alapfok körüli ez a tudásom is.
22/L
Folyékonyan magyarul és angolul tudok.
Nagyon erős alapszinten vagyok németből, valószínűleg némi erőfeszítéssel gyorsan eljutnék a folyékony beszédig itt is.
Gimiben tanultam franciául, úgyhogy nem esnék kétségbe, ha váratlanul Franciaországban találnám magam, de ez csak gyenge alapszint.
Nahát vannak itt olyanok akik több C1-es nyelvvizsgával is rendelkeznek? Gratulálok!
Az én családomban anyukámnak és a testvéremnek van még nyelvvizsgája.
Németen kívül ami tetszik még nekem a japán, a török és a lengyel nyelv, ezek közül választanám valamelyiket. Az angol nyelvvizsga előtt jártam magántanárhoz, ő készített fel, nélküle nem is sikerült volna szerintem. Ha nyelvvizsgázni szeretnék akkor érdemes lenne külön tanárhoz eljárnom, vagy egyedül is fel lehet készülni rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!