Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire nehéz héberül megtanu...

Mennyire nehéz héberül megtanulni?

Figyelt kérdés
Főleg az írást?

2022. nov. 18. 20:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Sok dologtól függ. Nyelvérzék, szorgalom és motiváció dolgában hogy állsz?
2022. nov. 18. 21:15
 2/3 anonim válasza:
100%
Nekem az a véleményem, hogy egyik nyelv sem nehéz, ha valakit tényleg érdekel az adott nyelv. Mondok egy példát, én folyékonyan beszélek németül, mert engem az érdekel, viszont angolul az istennek se tanulnék meg, mivel nem érdekel az a nyelv, de biztos vagyok benne, ha fektetnék bele energiát, simán megtanulnám, csak nem akarok. És ezen sokan meg is lepődnek, mert általában fordítva szokott lenni, mindenki az angolt szereti, míg a németet kevésbé.
2022. nov. 18. 23:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Affinitás kerdése. Ahhoz, hogy tanulásra motiváljon, kell, hogy izgasson a kultúrája, gondolkodásmódja, gondolkodás struktúrája, sajátos logikája, hiszen az adott nyelv mindezeknek a hordozója.

Pl. Több nyelvben létezik a hímnem, nőnem, semleges nem.

A magyar sokkal logikusabb, egyszerűen a személy és a személy száma a szempont a ragozásban. Stb., stb.

2022. nov. 19. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!