Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Kecó vagy pecó?

Kecó vagy pecó?

Figyelt kérdés

2022. szept. 5. 11:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Mindkettőt hallani.
2022. szept. 5. 12:30
 2/8 Metionin ***** válasza:
A lakás értelemben a kecót ismerem, a pecó/pecu azt csak úgy hallottam eddig, hogy kis melléképület, kunyhó.
2022. szept. 5. 12:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő.

Bár én a kecót rendes lakásra használom, a pecot pedig inkább sufnira, lepukkant vagy nagyon pici lakásra.

2022. szept. 5. 12:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Pesten a környezetemben mindkettőt értik.
2022. szept. 5. 13:47
 5/8 anonim ***** válasza:

Kéró:)

Kégli;)

Ezek mind szinonimák. Ízlés szerint használhatók. Mondjuk manapság szerintem a pecó és a kecó sokkal gyakoribb, mint a kéró vagy kégli, azok kicsit öreges szlengek.

2022. szept. 5. 14:15
 6/8 anonim ***** válasza:
12%
Mindkettő gusztustalan szó, amiket az 5-ös írt, azok is majdnem annyira rosszak. Maradjunk a háznál.
2022. szept. 5. 14:40
 7/8 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%

"A pecó a magyar népi építészetben és a hagyományos belterjes állattartásban a karámhoz hasonló rendeltetésű, de csak egy-két tucatnyi juh egyben tartására alkalmas, egyszerű falazatból és tetőzetből álló építmény."

Én lakásra csak a "kecót" szoktam hallani.

De a szleng szótárban a pecó is benne van "lakás vagy ház" jelentéssel.

2022. szept. 5. 14:40
 8/8 anonim ***** válasza:
67%

Egy kis összefoglaló abból, amit a 7-es írt, érthetőbben megfogalmazva:

A pecó és kecó eredetileg disznóólat jelent. A ház szinonimája bizonyos körökben.

2022. szept. 5. 14:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!