Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a “nunuka” szó?

Mit jelent a “nunuka” szó?

Figyelt kérdés
Valami rokonra értetődő. Most halottam először emiatt fogalmam sincs mit jelent. A városban sétáltam, mikor egy lány odaszólt egy nőnek, hogy “Nunukám” várj. Többször is halottam már. Ez szerintem valami olyasmi lehet, mint mikor nagypapa helyett papónak nevezik az illetőt.

2022. aug. 28. 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem valami ritkábban használt becézője volt valamelyik női névnek?

Pl. Annából Annus, Annusból Nunuka.

Lehet, gyerekkorból valami sajátos név (szomszéd kislány pl. Katka, de a mióta

nagyanyjától mást se hallott, mint "Prüntyi", hát már úgy szólítják a legtöbben)

Meg kell kérdezned, mi a megszólítás eredete, mert szerintem akárhány "Nunukát" meginterjuvolnál, mindnél más magyarázatot kapnál, miből, mikor, hogyan is alakult ki a megszólításuk.

Amire még gyanakodnék, ha férfi becézi őt így...de nem tudok okosabbat tippelni.

2022. aug. 28. 18:46
 2/4 anonim ***** válasza:
79%

A "nounou" franciául dadát jelent:

[link]

2022. aug. 28. 18:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Van, akik pl. beszélni tanulós gyerekkorban még hibásan, selypesen, furcsán mondott valamit és rajtaragadt, mint "bennfentes vicc", gúny-vagy éppen kedves becéző szó lett belőle. Egyedi, nem tucatnév, csak hozzá köthető, mert "története van" . Annának pl a Nusi, Nusika becézője is így alakulhatott.

Mára pl. Erzsébetnek néhány becézője már névnaptárban jegyzett önálló névvé nőtte ki magát [link]

Hogy pont az a Nunuka hogyan, honnan, arra --ha tudni akarod-- bizony rá kell kérdezned! Szerintem egy egyedi sztori, ahány Nunuka, annyi történet : )

2022. aug. 28. 19:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Régen hallottam már mint “anyunak”, de mint becenévnek is, mint “drágám”, stb.
2022. aug. 28. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!