Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az edgy szót használhatják...

Az edgy szót használhatják pozitív értelmében is?

Figyelt kérdés

Igen, már egy csomószor kiírták a kérdést a szó jelentéséről, de nem tudom megérteni, hogy ezt lehet-e jó értelemben is használni.

2 éve történt, hogy rendeltem egy Kanekis pólót, mivel nagy Tokyo ghoul rajongó vagyok. Küldtem képet róla egyik barátomnak, aki azt írta rá, hogy elég edgy. De nem jó értelemben.

Egy másik alkalommal elmentem egyik baratnőmhőz egy térd alá érő, bő, fehér nadrágban, amin ilyen fekete x-ek és ilyen random minták vannak. És az volt a reakciója, hogy milyen edgy a nadrágom. Mondom, köszi... És akkor mondja, hogy ő ezt jó értelmében gondolta. Azóta nem kaptam ilyen megjegyzéseket, de ez a 2 megmaradt. Most azért, mert szeretem a hip-hoposabb, nagyobb méretű ruhákat, vagy animés pólót hordok miért vagyok úgy elkönyvelve, mint aki ki akar tűnni a tömegből? Úgy veszem észre, hogy ha már valaki fel meri vállalni a stílusát, vagy egy kicsit más, mint a tömeg rögtön le van edgyzve. Vagy netán jó szándékkal mondják ezt az emberek?

2022. aug. 5. 10:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez szólt a polódra:

kemény, menő. Intenzív vagy éles minőség.

Ez a hipp-hopp megjelenésedre: egy irányzat élvonalában; kísérleti vagy avantgart

Ez szólt a fekete x -es nadrágodra.

amikor valami vicces

2022. aug. 5. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!