Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen pozitìv szavakat/mondat...

Milyen pozitìv szavakat/mondatokat hasznàlhatok a kommunikàciò soràn?

Figyelt kérdés

Pl.Vigyàzz magadra helyett: Legyen szép napod!,

Nincsen semmi baj helyett:Minden rendben van!

Csinàld meg helyett kérlek,csinàld meg!

Stb.Végülis emberbaràt/empatikus/udvarias tàrsalgàsokra gondolok!

2019. júl. 17. 14:45
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem szeretem, amikor művi. Ezek ilyen emlékkönyv szintű életbölcsesség-tanácsok gagyi weblapokról. Mindenki beszéljen úgy, ahogy neki spontán jön, mert úgy lesz hiteles, úgy lesz önmaga. A kimondott szónál fontosabb a nonverbális kíséret, arckifejezés, gesztusok. Nekem libabőrös lesz a hátam a "kérlek"-től, ez annyira nem természetes a magyarban, inkább azt mondjuk, hogy légy szíves. De nyugodtan lehet egy kérés udvarias légy szíves nélkül is, ha azt kérő intonációval, barátságos mosollyal ejtjük ki, és hangozhat egy légy szíves-es mondat is úgy, hogy az ember kifutna tőle a világból. Az is babona, hogy csak pozitív mondatokat szabad mondani. Ha a kettő jelentése ugyanaz, akkor azt mondd, amelyik először a szádra jön, inkább, mint hogy látsszon rajtad az erőfeszítés, hogy te most egy abszolút előírásos mondatot akarsz mondani. Egy szóval: legyél őszinte!
2019. júl. 17. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!