Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy mondják ki, helyesen...

Hogy mondják ki, helyesen azt, hogy google?

Figyelt kérdés
2008. dec. 21. 11:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%

gugül.

az oo-k u

a gl-t pedig szinte egyben mondod olyan mintha az ü és ö között egy kis halk hangot mondanál ki.

2008. dec. 21. 12:17
 2/15 anonim ***** válasza:
97%

http://www.youtube.com/watch?v=KxPocYISWJ8&feature=channel_p..

ebbol a videobol megtudhatod hogy ejtik szepen (en ugy tanultam szobelire, hogy ennek a csajnak a videoit neztem, nagyon tiszta, szep kiejtese van), illetve a google eredetét is megismerheted :D

2008. dec. 21. 12:43
 3/15 anonim ***** válasza:
79%
Magyarországon egy elterjedt kiejtés: gugli. Egyre több helyről hallom így. Nem helyes, de szerintem a magyar nyelvhez jól alkalmazkodik.
2008. dec. 21. 13:07
 4/15 anonim ***** válasza:
72%

[link]

Egyébként én is 'gugli'-nak mondom. Pl. tegnap rágugliztam erre-arra, vagy guglizz rá erre-arra!

2008. dec. 21. 14:03
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszi! :D

Eddig én is guglinak mondtam , de kiröhögtek miatta... :D:S

2008. dec. 21. 14:46
 6/15 anonim ***** válasza:
70%

Guglinak ejti mindenki én is, ez terjedt el. Egyébként güglü lenen talán angolban.

Pont olyan mint a YouTube. Azt is szinte mindenki jutubnak ejti, hiszen magyarosan így hangzik. A jútyjúb meg jutyub meg a többi hasonló kiejtés az hülyén hangzik, mellesleg az amerikaiak is jutubnak ejtik ( pl. a South Parkban is így ejtették).

Informatikusoknak ismerős lehet a SCSI kifejezés. Annyit takar, h Small Computer System Interface, szkázinak ejtik magyarul és sok más nyelven is, de az angolok se szokták manapság esz szí esz áj nak ejteni, mert bonyolult kimondani inkább ők is átszoktak a szkázi-ra. Van még sok ilyen szó, de többetfejből nem tudok.

2008. dec. 21. 16:47
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

A helyes:GUGÜL(de az ü-t csak sejtetni,nem erősen kimondani).

A gugli olyan mint vidéki nénitől a Lidl Lidliként.A LIDL az lidl,nem pedig Lidli,míg a kugli sem kugl magyarföldön.

2008. dec. 21. 16:48
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sem töröm a nyelvemet rajta, amúgy magyarosan:gugli

(a böngésző szót nem szeretem, nekem erről mindig a csigaböngészés jut az eszembe - aki vidéki az olvasók közül,gondolom vágja,miről beszélek...)

A LIDL szót is i-vel mondom, de van egy ismerősöm,aki extra-németesen:Lidling-nek ejti.

XD

2008. dec. 23. 20:25
 9/15 anonim ***** válasza:
90%
Az nálunk Lidl még versenyzünk is, h ki tudja minél gyorsabban hibátlanul kimondani, pláne a sokadik kör ital után egy baráti kocsmázáson.
2008. dec. 24. 09:05
 10/15 A kérdező kommentje:
:D:D:D:D
2008. dec. 24. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!