Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent oroszul? - dobreviz...

Mit jelent oroszul? - dobrevizsnye

Figyelt kérdés

Ezt mondták ma nekem oroszul. Kiejtés szerint írtam le.

nem vagyok biztos benne hogy dobre volt de valami ehez hasonló.

Valaki tudja mi lehet kb?

Köszönöm,

2010. szept. 22. 13:34
 1/9 anonim ***** válasza:
a dobre az jó :D a vizsnye nem tudom:D lány vagy mittomén lehet aztmondták jócsaj xD
2010. szept. 22. 13:56
 2/9 anonim válasza:
100%
Nem lehet, hogy azt mondták „dobríj gyeny”? Ez azt jelenti jó napot.
2010. szept. 22. 13:56
 3/9 anonim ***** válasza:
13:56-os, a lány az gyévocska (lehet, hogy nem helyesen írtam)
2010. szept. 22. 14:25
 4/9 A kérdező kommentje:
igen akkor az eleje dobríj volt azt én is gondoltam, hogy jót jelent, de a vizsnye a lényeg és azt nem tudjuk :D de azért köszi a válaszokat jöhetnek még!
2010. szept. 22. 14:44
 5/9 anonim ***** válasza:
dobríj vécser - jó estét. De azt ma biztos nem mondták. Szerintem nem orosz, hanem valami más szláv, pl szerb. Ki mondta, hol?
2010. szept. 22. 15:18
 6/9 A kérdező kommentje:
iskolába járok itt németben és egy ukrán férfi mondta nekem, amikor vége volt a tanításnak, szal olyan volt mint egy elköszönés, mert akkor mondta mikor ő jobbra én meg balra mentem.
2010. szept. 22. 15:26
 7/9 anonim ***** válasza:
a vizsnye biztos így hangzott? nem lehet, hogy ukránul mondta? most hirtelen semmi nem jut eszembe, mert pédául oroszul a viz-zsatty azt jelenti, hogy visítani, de nyilván nem erről van szó. :)) biztos tényéeg csak jó napot kívánt vagy elköszönt, de tényleg érdekes lenne tudni.
2010. szept. 22. 17:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát, ha ukrán volt, akkor valószínűleg ukránul mondta, hogy viszontlátásra. Oroszul do szvidányija, lehet, hogy ennek a megfelelője. (Ez a vizsnyeszerűség lehet a látás.)
2010. szept. 22. 17:52
 9/9 A kérdező kommentje:

na megvan. megkérdeztem ma tőle, és azt mondta hogy az lengyelül van és ezt mögötte mondták a lengyelek,és nekem csak hülyeségből mondta. amúny meg asszem lengyelül meg azt jelenti, hogy jó vallomás...

de azért köszönöm, h próbáltatok segíteni :)))

2010. szept. 23. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!