Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van valami tuti módszeretek...

Van valami tuti módszeretek arra, hogy az angol szavak megmaradjanak a fejemben?

Figyelt kérdés
Muszáj nyelvet tanulnom, de a szavak nem nagyon akarnak megmaradni a fejembe.
2008. dec. 20. 19:16
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Én mindig lefekvés előtt tanultam. Az anyag ott marad frissen a tudatalattidban és másnap sokkal többre emlékszel mintha előző nap napközben tanultál volna(lefekvésig jön még egy csomó infó ami elnyomja a tananyagot).
2008. dec. 20. 19:57
 2/7 anonim ***** válasza:
97%

magukban a szavak nagyon nehezen megjegyezhetőek, mert nem tudod mihez kötni, lóg a levegőben

legjobb, ha sokat fordítasz, oldasz meg szókincsfejlesztő feladatokat, mert akkor a szövegkörnyezettel együtt fog előjönni

én soha nem tanultam külön szavakat, mert azokat úgyis elfelejtem

2008. dec. 20. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:
95%

kifejezesekben, mondatokban tanuld meg, ugy a nyelvtant is gyakorlod

es fordits sokat

en sokat forditottam, magamtol tanultam, hatalmas a szokincsem, a nyelvtanom szornyu, az, hogy kifejezeseket tanultam némileg segitett, de szókincs bővítésére szerintem a fordítás a legjobb

2008. dec. 20. 21:33
 4/7 anonim válasza:
100%

Ha használod a szavakat az a legjobb. Néz angolul filmeket angol felirattal. alkoss monadtokat.

És cetlizhetsz is. A szobádat tele ragaszthatod angol szavakat tartalmazo cetlikkel, bár ez az utobbi nekem még nem vált be

2008. dec. 20. 21:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Olvass sokat! Minél több különféle szövegkörnyezetben találkozol ugyanazzal a szóval, annál könnyebben megjegyzed.
2008. dec. 20. 22:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindenképpen szövegkörnyezetben tanuld. Nekem bevált módszer.

1. angol nyelven nézhetsz filmet, rajzfilmet (én a feliratot nem támogatom, jobb, ha a cselekményből próbálod kiszűrni, miről beszélhetnek)

2. olvashatsz angolul könyveket (én a Harry Potter könyveket olvastam angolul nyelvvizsga előtt, rengeteget segítettek, már csak azért is, mert azoknak a nyelvezete könnyű, mivel gyerekeknek íródott, és emiatt egyszerű is, de bármi gyerekeknek szóló jó, a Piroska és a farkas a neten is fent van több verzióban is)

3. ha hallgatsz rádiót, vagy szeretsz zenét hallgatni csakúgy, az angol nyelvű számoknak is próbálhatod lefordítani magadban a szövegét, esetleg megkeresheted neten a szöveget, és szótárral, hogy mit jelenthet, én énekelek, mi angolul énekelünk sokat, és könnyebb úgy tanulni és úgy előadni, ha tudom, miről énekelek, de ha hallgatok is egy számot, még játékból is megpróbálom lefordítgatni

Azért fontos, hogy szövegkörnyezetben tanuld a szavakat, mert 1-1 szónak más-más szövegkörnyezetben más a jelentése, és ha csak a szavakat külön tanulod meg, magolásos módszerrel, fordításban tévedhetsz, de ha szövegkörnyezetben tanulod, már ismerni fogod a kifejezéseket, és ha ugyanazt látod, hallod máshol, könnyebben megérted így.

2008. dec. 21. 23:49
 7/7 anonim válasza:
nekem se irj puskát(:
2010. nov. 4. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!