Van valami tuti módszeretek arra, hogy az angol szavak megmaradjanak a fejemben?
magukban a szavak nagyon nehezen megjegyezhetőek, mert nem tudod mihez kötni, lóg a levegőben
legjobb, ha sokat fordítasz, oldasz meg szókincsfejlesztő feladatokat, mert akkor a szövegkörnyezettel együtt fog előjönni
én soha nem tanultam külön szavakat, mert azokat úgyis elfelejtem
kifejezesekben, mondatokban tanuld meg, ugy a nyelvtant is gyakorlod
es fordits sokat
en sokat forditottam, magamtol tanultam, hatalmas a szokincsem, a nyelvtanom szornyu, az, hogy kifejezeseket tanultam némileg segitett, de szókincs bővítésére szerintem a fordítás a legjobb
Ha használod a szavakat az a legjobb. Néz angolul filmeket angol felirattal. alkoss monadtokat.
És cetlizhetsz is. A szobádat tele ragaszthatod angol szavakat tartalmazo cetlikkel, bár ez az utobbi nekem még nem vált be
Mindenképpen szövegkörnyezetben tanuld. Nekem bevált módszer.
1. angol nyelven nézhetsz filmet, rajzfilmet (én a feliratot nem támogatom, jobb, ha a cselekményből próbálod kiszűrni, miről beszélhetnek)
2. olvashatsz angolul könyveket (én a Harry Potter könyveket olvastam angolul nyelvvizsga előtt, rengeteget segítettek, már csak azért is, mert azoknak a nyelvezete könnyű, mivel gyerekeknek íródott, és emiatt egyszerű is, de bármi gyerekeknek szóló jó, a Piroska és a farkas a neten is fent van több verzióban is)
3. ha hallgatsz rádiót, vagy szeretsz zenét hallgatni csakúgy, az angol nyelvű számoknak is próbálhatod lefordítani magadban a szövegét, esetleg megkeresheted neten a szöveget, és szótárral, hogy mit jelenthet, én énekelek, mi angolul énekelünk sokat, és könnyebb úgy tanulni és úgy előadni, ha tudom, miről énekelek, de ha hallgatok is egy számot, még játékból is megpróbálom lefordítgatni
Azért fontos, hogy szövegkörnyezetben tanuld a szavakat, mert 1-1 szónak más-más szövegkörnyezetben más a jelentése, és ha csak a szavakat külön tanulod meg, magolásos módszerrel, fordításban tévedhetsz, de ha szövegkörnyezetben tanulod, már ismerni fogod a kifejezéseket, és ha ugyanazt látod, hallod máshol, könnyebben megérted így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!