Munka szempontjából tényleg nem ér semmit önmagában az angol?
Kissé elkeserít, mert most 30 felett jutottam el nagynehezen odáig, hogy már súrolom a felsőfokot, igaz, elsősorban azért gyúrtam rá, mert nincs kizárva később a külföldre költözés.
Viszont egyre többször hallom - ezen az oldalon is -, hogy önmagában semmit sem ér, sőt sokszor azt is, hogy egyáltalám nem ér semmit. Ezt azért nehezen tudom elhinni, mert azok az emberek, akiről tudom, hogy felsőfokon beszélik, még "büfédiplomával" és elég jól keresnek.
de most már tényleg nem tudom, mi az igazság.
Az iskolában szerzett papír sok helyen kevés. Csak egyszer utazz ki és teszteld tudásod. Sőt javaslok minimum 1 évet kint vagy angol nyelvű közösséget.
A papír úgymond az elmélet, ám ott a gyakorlat s mint tudni lehet: megesik, hogy két külön dolog.
Attól is függ ki hogyan, mire használja. Nekem pl több információ alkotással, programokkal, tanulásokkal kapcsolatban. Sok mindent a netről tanultam megfelelő forrásokat, infókat felhasználva és kamatoztatom alkotásaim megalkotásában is, ami karrierem része.
Nem mindegy, hogy olyan nyelven tudsz, aminek célközönsége kb 10 milla VS globális nyelv.
Hátrányod semmiképpen nem lesz, de ne hagyd eltunyulni, gyakorold, beszéld, fejleszd.
Anno 2 évig hanyagoltam és sokat felejtettem. Sok dolgot újra fel kellett elevenítenem.
Mindennel így van az ember: nem használja feled belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!