Velem van a baj? Már tökéletes kéne legyek?
Mindjárt 4 éve, hogy kiköltöztünk Ausztriába és a németem még mindig nem tökéletes. Meg tudom értetni magam, ahogy a szólás tartja "elrabolni nem fognak". De következő évben lesznek a vizsgáim és nagyon félek, nem fogom tudni megcsinálni(legalábbis a németet). Harmadik tanuló vagyok, de szerintem azt is csak azért mert magolok. De németórán például az Erörterung-ot (bocsi, nem tudom magyarul pontosan) tanuljuk. Holnap is 3 óráig kell egy fogalmazás félét írjunk róla és már elég régóta gyakorolunk rá, ezért tudom hogy nyelvtanilag elég sok hibám van. Eddig olyan forgalmazást nem írtam hogy minimum 10 nyelvtani hiba ne legyen benne. Helyesírás, tartalom, minden oké, kivéve a nyelvtan. Egy csomószor átnéztem már hogy tanuljak a hibáimból, de nem tudom felfogni. Egyszer így van, egyszer úgy, semmi alap szabály nincs. Ilyenkor arra gondolok a többiek angolul se tudtak rendesen megtanulni, ami a legkönnyebb nyelvek közé tartozik, úgyhogy nem kéne ilyen szigorú legyek magammal. De akkor egyből jön a negatív oldalam, hogy ők nincsenek algolok között már négy éve.
Velem van a baj? Már perfektül kéne beszéljek németül?
Mint mondtam nem a magyaromról kértem véleményt.
Ezentúl megkérem, csak az értelmesek írjanak és akiknek németben is tapasztalatjuk van, mert ti ketten nem sokat segítettetek.
Soha nem értettem egy egyszerű kérdést is minek kell széttrollkodni, de ha neked így jó, csináljad.
igen, a német nehéz nyelv, ezért nem nulla nyelvtudással kéne kisunnyogni, hogy ó, de majd jól megtanulom szóban! hát nem, bocsi. ez olyan mint a varázspirula, a mit megeszel és hirtelen kigyúrt fitneszbajnok leszel kórosan elhízottból. minden fejlődés sok munkával jár, bocsi hogy tőlem kell megtudnod. ami neked kéne, az jó eséllyel egy némettanár, aki megtanítja a nyelvtant végre. főleg mert a németnek viszonylag fix szabályai vannak. azokat kell alaposan begyakorolni, tanárral, hogy ne szedj magadra magadtól még több hülyeséget, és akkor lesz nyelvtanod.
(1, 2, és társai, szerintem ez valami külföldi magyar kölyök, aki szokás szerint magyarul is csak a saját zárványában tanult, azért ilyen furán fogalmaz)
(és ismételten megkérnék minden idetévedő külföldre költöző szülőt, hogy a célország nyelvét nem beszélő gyermekét legyen kedves a felzárkóztató osztályba íratni, mert ott a helye.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!