Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy tudnám növelni az aktív...

Hogy tudnám növelni az aktív szókincsem? Szeretnék változatosabb szavakat használni!

Figyelt kérdés
2008. dec. 18. 18:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ugy, hogy olvass nagyon sokat. Mindent, ami erdekel!
2008. dec. 18. 18:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen olvass, de ne ponyvát, henm tudományos-ismeretterjesztő, ill. szépirodalmat. Légy nyitott, érdeklődő. De fontos; bánj óvatosan a kifejezésekkel. ha úgy alkalmazod, hogy látszik, hogy nem ismered a jelentését, vagy ha nem a megfelelő szövegkörnyezetben használod, nagyon butának fognak tartani egyesek.
2008. dec. 18. 18:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Olvass sok jó könyvet, esetleg szakirodalmi folyóiratokat (van a National Geographic-nak is egy folyóirata).
2008. dec. 18. 20:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokat olvass, és ha meg tudod szerezni a "Magyar értelmező kéziszótár"-t, akkor nyert ügyed van, külön jelölve vannak a választékos szavak. Ajánlom még az idegen szavak szótárát, ugyanis sok kifejezés van benne, ami már a magyar nyelvben is meghonosodott, de kevesen használják.
2008. dec. 18. 22:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Még valami: NE nézz Mónika showt, Győzikét és ezekhez hasonló kibeszélő- és valóságshowkat.
2008. dec. 18. 22:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyet ertek az elottem szolokkal, annyi valtoztatassal, hogy szerintem a ponyva is hasznos a szokincs fejlesztesehez.
2009. jún. 10. 15:27
 7/7 anonim válasza:
Nem csak az olvasással lehet fejleszteni a szókincset. Lehet, hogy röhejesen hangzik, de a rádiókabarékkal is sokat fejlődik az ember. Az én személyes kedvencem pedig rokker zsoltti... ( [link] ) Rengeteg hangjátéka van, és annak ellenére, hogy idióta szerepeket vállal fel (idióta alatt a mulatságosakat értem) - roppant nagy szókinccsel tolja le a szövegeit, és nem egy dolgozatnál segített ki egy-egy idézete (pl. magyarból, töriből)... szóval csak ajánlani tudom :D
2009. okt. 26. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!