Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik szláv nyelvben nevezik...

Melyik szláv nyelvben nevezik vajon Pakisztánt úgy, hogy Pakisztánia (Pakistanija)?

Figyelt kérdés
Valahol véletlenül véletlenül találkoztam ezzel az alakkal cirill betűt használó szláv nyelvben (nem szerb!). De nem tudom most visszanézni hol volt. A wikipédiák nem segítenek, mert oroszul Пакистан (Pakistan) alak van a szócikkükben. Ergo a Pakisztánia egy alternatív alak lehet.

2022. máj. 8. 15:39
 1/2 anonim ***** válasza:
65%
Nincs ilyen szláv nyelv! Nemcsak szlávok írnak cirillül, hanem pl a mongolok és dél-ázsiai volt szovjet, de türk nyelvű népek, pl kirgiz, kazah. De én összesen egyetlen egy találatot találtam a neten ilyen szóval, és az is lehet valami ragozott alak.
2022. máj. 8. 18:20
 2/2 chtt ***** válasza:
63%
Cirill betűkkel elég sok orosz oldalon fent van, főleg fórumokon, néhány kirgiz és bolgár oldalon is megtaláltam, de egyik nyelven sem Pakisztanija az ország neve, szóval én is valami névváltozatra tippelek.
2022. máj. 8. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!