Melyiket fogom gyakrabban használni ha kiköltözöm Japánba a Hiraganákat vagy a Katakanákat? Melyiknek a tanulásával kezdjek és kB menyi idő lesz megtanulni a Japánt ahhoz hogy kint élhessek?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 20. 13:03
2/9 anonim válasza:
A hiraganát meg a katakanát is pár nap alatt meg lehet tanulni, szóval szinte mindegy, melyikkel kezded. A hiragana gyakoribb amúgy, de a katakanát is ismerni kell.
3/9 anonim válasza:
Mindkettőt (+ a kanjikat) használják a japánok napi szinten, tehát értelmetlen azon gondolkoznod, hogy melyiket fogod gyakrabban használni. Viszont a Japánban való életnek nem feltétele a nyelvtudás (csak melegen ajánlott).
4/9 anonim válasza:
A hiragana mindenképpen kell, a ragozáshoz, esetenként a japán szavak fonetikus átírásához. A katanakát jellemzően csak idegen szavak átírására használják japán szövegen belül. (Tehát ahogy mi pld a cirill betűt valamilyen egyezményes fonetikai átírásban latin betűre váltjuk.)
6/9 anonim válasza:
Nem rosszindulatból mondom, de a kérdést olvasva kicsit az a benyomásom, hogy a kérdező megnézett egy pár animét, és eldöntötte, hogy ő inkább Japánban akar élni. Amúgy nyilván mindegyiket ismerned kell és évekig fog tartani megtanulni, ha komolyan gondolod.
7/9 A kérdező kommentje:
Drága 6os nem tudom egyáltalán elolvasod-e, de nem ezért akarok ki kerülni mert láttam pár animét. Kezdjük ott hogy valamit már 4-5 éve tanulok amihez munkát vállalni csak Japánban tudok. Ha kell még részletesebben kifelytem.
2022. ápr. 27. 21:31
8/9 anonim válasza:
Mert mit tanulsz kedves kérdező, ami csak japánban van? Gondolom nem a nyelvet
9/9 anonim válasza:
"kifelytem" 😂
Okvetlenül feJtsd ki, kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!