Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet konnyebb...

Melyik nyelvet konnyebb megtanulni a Koreait vagy a Japánt?

Figyelt kérdés

Természetese ha az írasrendszerrol van szó akkor nem nehéz megállapítani, hogy melyik a nehezebb. Koreaiul tudok olvasni, de persze a nyelvet nem beszélem.

Már régóta szeretnék megtanulni egy keleti nyelvet viszont nem tudtam eddig donteni 4 nyelv kozul (Kínai, Koreai, Japán és Thai). Ám nehézségi szintjuk miatt a lista hamar 2-re csokkent, Koreaira és a Japánra. Az írásrendszertol fuggetlenul szretném kikérdezni véleményeteket (elsosorban azok vélemenyére vagyok kíváncsi aki legalább az agyiket beszéli vagy hasonlóan e két nyelveket szerette volna megtanulni és hogy mi alapján dontott).

Mind a ketto nagyon tetszik épp ezért nem tudok donteni.

Elore is koszonom a válaszokat! :)

2022. márc. 11. 13:26
 1/3 A kérdező kommentje:
Bocsánatot kérek a fogalmazásért és helyesírási hibákért, azért remélem értelmezheto!! ;)
2022. márc. 11. 13:29
 2/3 anonim ***** válasza:
85%
Beszélni japánul egyszerűbb egy magyarnak, mert a hangkészlet sokkal jobban fedi egymást. Írni koreaiul. A nyelvtan egy kutya.
2022. márc. 11. 13:53
 3/3 anonim ***** válasza:
74%
Na erre tudom a választ, mert a férjem japánul tud, és egy ideje koreai nyelven tanul ( azért már boldogul azzal is) Az ő elmondása szerint a Japán nyelv sokkal könnyebb mint a koreai. Viszont a koreai nyelvet jobban megérti, mert a nyelvtani szabályok sokkal közelebb állnak a magyarhoz mint a japán nyelvtan. Könnyebben átlátja a koreai ragozásokat.
2022. márc. 11. 13:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!