Mi (ki) a Gipsz Jakab női megfelelője?
Kis Piroska
Marika
Kis Gizi
meg még lehet pl akár, hát, nem tom, de egyszer hallottam ilyen viccet, hogy az volt benne a random név, hogy Kovácsné.
talán; előbb még csakúgy ideírtam a Gipsz Jakabnét is, de kitöröltem. :)
Irénke is jó pl.
vagy pl valaki, akit ismerek, az Evelint szokta mondani, hogyha egy random női nevet akar, akkor általában az Evelint mondja. :) Vagy pl még jó lehet Aranka is , vagy bármilyen más név. :) Lényeg, hogy valami egyszerű, megszokott/szokványos, hagyományos, hétköznapi. :) Meg még pl nemtom, fontos-e, hogy pl ha egy nagyobb társaságban mondod, akkor ne legyen lehetőleg ott olyan. De mondjuk pl nekem volt Pisti osztálytársam, és talán lehet, hogy a tanárok használták példának pl a Kis Pistát, erre már nem emlékszem. :) ,,Hűbele Balázs módjára" az volt, azt tudom. :) De szal tehát a Balázs meg a Pista azok fiú-nevek, tudom. :) Még pl eszembe jutott egy ilyen random női, hétköznapi; pl lehet a Katika is, vagy egy Klárika pl. :) PL Katikát szokták ilyen almás matekfeladatokba rakni, vagy ott Katit konkrétan tán, hogy Katinak van 3 almája, Petinek négy, Peti egyik almáját megfelezi Katival; akkor most kinek mennyi jut; stb. :)
Tóth Mari, Kovács Kati, Kiss Julcsi, ezek a hagyományos tizenkettő tucat nevek amikből mindenhol rengeteg van.
Valaki említette, hogy ismerőse az Evelin nevet mondja, ez elég fura, mert az nem túl hagyományos :)
A Wikipédia szerint Minta Katalin
Én Mari vagy Piri néninek hívok magamban minden idős nénit, az ilyen 35-55 köztieket Andreának, a 18-35 közti ismeretlen lányok a fejemben Anna néven futnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!