A Yujin név az Eugenie/Eugénia név koreai megfelelője, vagy csak véletlen lenne a hasonló kiejtés?
Amit találtam, az alapján tulajdonképpen ugyanaz a két név jelentése: nemesi származású, gazdag, értékes.
Akkor ezek szerint gyakori Ázsiában is, hogy a nyugati/európai kultúrából vesznek át fonetikus módon neveket az ő írásmódjuk szerint átalakítva? (Mint a magyaroknál meghonosodott latin-görög eredetű neveknél. Pl. Laetitia -> Letícia)
Egyrészt igen valószínütlen, hogy a két név ugyanaz lenne, még a kiehtése sem hasonló.
Másrészt ha igaz is lenne, EGY egyezésböl olyan következtetést levonni, hogy "ezek szerint gyakori Ázsiában is, hogy a nyugati/európai kultúrából vesznek át fonetikus módon neveket" enyhén szólva is téves, elhamarkdott következtetés!
"Akkor ezek szerint gyakori Ázsiában is, hogy a nyugati/európai kultúrából vesznek át fonetikus módon neveket az ő írásmódjuk szerint átalakítva?"
Nem, gyakorlatilag egyáltalán nem létezik ilyen jellegű névátvétel, legalábbis Koreában. Más kérdés, hogy művésznévként vesznek fel néha nyugati neveket koreai átírásban. Illetve ha nyugaton született koreaiaknak eredetileg nyugati nevük van, azt is használhatják átírva, viszont ha Koreába költöznek, hivatalos használatra kell hogy legyen "rendes" koreai nevük is., pl.:
Eugén fiú, Eugénia lány
Judzsint én filmben még csak pasinak hallottam, de lehet,hogy unisex név, meg asszem pl Amerikában talán -de ez nem biztos, hogy ott, -bárkinek lehet adni bármilyen nemű -inkább - nevet.
Mármint pl van Alice Cooper, vagy pl hogy Marilyn hogy van Manson és Monroe.
7.és8. vagyok amúgy
Europe kiejtésben az angoloknál ugye Juróp kábé; tehát én eleve a Judzsint is Eugene-nek írnám; de lehet,hogy valaki használja ipszilonnal kezdődve is. :)
pl vannak nevek , amiket többféleképpen is írnak, nem tudom, hogy ez jó példa-e, hogy itt megegyezik -e a kiejtés pl, de
Kristen, Christine
vagy pl nemtom Patterson, Petterson, vagy nemtom ezek így tehát jók-e, hogy ugyanazok-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!