Hogyan tudnék folyékonyan beszélni angolul?
Figyelt kérdés
Mindent megértek angolul és tudom mit is kéne válaszoljak. Csak ha már ott tartok, hogy kellene beszéljek egy másik szemelyel angolul izgulok, és amikor izgulok, akkor nehezen tudok gondolkodni, ha esteleg írásról van szó, akkor teljesen simán tudok válaszolni. Csak a beszéddel van bajom, mert nem volt kivel gyakoroljak. Ezen csak egy olyan hely segít majd, ahol muszáj lesz mindenkivel angolul beszéljek? Mert épp egy interjú előtt állok ami angolul lesz, és kicsit izgulok.2022. jan. 29. 11:35
1/11 anonim válasza:
Írni csak írást gyakorolva, beszélni pedig csak beszélve, beszélgetve lehet megtanulni.
A lámpalázat pedig el kell engedni. Ha amíg nem tudod elengedni, addig a "tuti, hogy helyesen mondom?" miatti görcs következtében mindig "le fogsz fagyni".
Tanárod van?
2/11 anonim válasza:
Gyakorlással. Rengeteg gyakorlással.
3/11 anonim válasza:
Beszélj. Beszélni egyedül is lehet, nem *muszáj* hogy mindig legyen társad hozzá, sőt. Nyugodtan kitalálhatsz párbeszédeket, pl. hogy mi történne az interjún, "eljátszhatod" magadban az összes szerepet.
4/11 anonim válasza:
BEszélj-beszélj-beszélj!
Nézz youtube-on, vagy bármi más videómegosztón egyszerűbb sorozatokat, szappanoperákat, és ismételgesd a komplett mondatokat, amiket ott hallasz... Tehát a cél az, hogy ne fejben - magyarul - kelljen előbb "összerakni" a mondanivalódat, hanem már eleve angolul jussanak eszedbe komplett kifejezések.
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tippeket.
Tanárom nincs, de szerintem nem is lesz rá szükségem mivel külföldre megye munkalehetőség miatt és ott majd még tökéletesítem az angolomat.
2022. jan. 29. 19:43
6/11 anonim válasza:
Nem sok jövőt jósolok neked angol nyelvű kommunikációban, ha a magyarhoz is tök süket vagy. Hát leírta #1 meg 2, hogy beszédet javítani beszéd gyakorlással lehet. Ahhoz meg kell egy jó partner, magyarul a tanár. Erre azt válaszolod, hogy nem kell tanár, hanem majd kint felcsíped a készséget. Most akkor öt év múlva kell a beszédkészség, vagy most az interjúhoz? :D Tudod időrendbe szedni a dolgokat? Például, hogy mi az időbeli összefüggés aközött, hogy bedobod a horgot a vízbe, hogy ráharap a hal, és hogy halparikást főzöl? Hogy melyik van melyiknél előbb?
8/11 A kérdező kommentje:
Kedves 6 os csak az interjúhoz kellett pár tipp, mivel kicsit izgultam. Az interjú tegnapi nap történt 15:00 kor, szóval nem volt volna értelme tanárt keressek. Azzal tisztában vagyok, hogy tanár sokat tud segíteni ami a nyelvtani dolgokat illeti, de azokat már tudom, a kiejtéssel sincsenek gondjaim a kérdésem kimondottan arról szólt, hogy izgulok beszélni. És csak hogy tudd az állást megkaptam és jövő héten már megyek is ki, de ez gondolom eléggé nagy csalódást okozott neked mert azt hiszed ha neked nem jött össze, akkor más sem lesz rá képes.
2022. jan. 30. 02:42
9/11 anonim válasza:
Sorozatokat, filmeket nézve bármilyen szinten is vagy, nagyon jól lehet mindenféle szakterületen tematikus szókincset fejleszteni, nem túlzok, akár felsőfokon, meg afelett (tolmácsolás-szakfordítás szintjén, stb.) is.
10/11 anonim válasza:
Igaza van az elottem levolnek. Ahoz hogy beszelni tudj, ahhoz nem feltetlen kell beszelgetopartner( nyilvan jobb ha valaki vissza dobja a labdat) viszont egyedul is meg birsz tanulni beszelni. Olvass hangosan rengeteg barbeszedet, komplett mondatokat, szerkezeteket ismetelgess akar 50 szer ha kell. Minden nap hangosan mond el egymagad mit csinaltal. A legfontosabb hogy mondj ki mindent tobbszor, keress olyan szovegeket amiket meg birsz hallgatni egy anyanyelvi beszelotol. A nyelvtant viszont ne felejtsd el parhuzamban is tanulni mert az alkotja meg a csontvazat a beszedhez. A beszed maga a hus. Good luck!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!