Mennyi időbe telik, míg megtanulok folyékonyan beszélni, szint anyanyelvi szinten egy másik elterjedtebb európai nyelvet, ha már tudok angolul?
Ezt én is tudtam, de 3 hónap alatt azt mondják nem igazán lehet elérni azt a szintet, azt olvastam, hogy realisztikusan 1 év kell a legtöbb európai nyelvhez.
Szerintetek?
A spanyol például az angol után kifejezetten könnyű. Nem mondom, hogy anyanyelvi szinten beszélem, de jól. Kb. két hónap volt eljutni oda, hogy bármilyen könyvet/filmet megértek minden gond nélkül.
Az írás mondjuk újabb egy hónap volt, aztán már ment a levelezés.
A beszéddel annyi a bajom, hogy nem nagyon van sajnos alkalmam gyakorolni, eddig egyszer voltam Spanyolországban, akkor jól elbeszélgettem, de nem jön olyan spontán, mint a német vagy az angol. Ahhoz nyilván több idő kellene. Ezen még dolgoznom kell.
En Ugyan ki költöztem nyelvet tanulni egy évre, de ok nyelverzekkel a három hónap reálisnak tűnik
Én 1-1,5 hónap alatt kommunikáció szinten voltam gyakorlatilag 0-rol
Én vagyok aki kiköltözött...
Az nem nyelvtanulás ha kikoltozol és ott vagy.
Én cserediák voltam, iskolába jártam, nemet családnál laktam, kéthetente egyszer beszéltem magyarul.
Ja, és közben otthon délután szavakat tanultam.
Szóval elég intenzív volt, 11 hónapig
Kamu, hogy nem tudsz megtanulni C1 es szinten
Meg tudsz
Csak tenni is kell erte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!