Ismernek olyan embert, aki több nyelven beszél, mégsem kedvez neki az élet?
Én. Annyira nem vagyok okos, mint a barátod. Angolul és németül beszélek felsőfokú szinten, franciául alapfokú szinten. Van egy mesterdiplomám, amely szakmában elhelyezkedtem és amiről azt hiszi mindenki, hogy valami marha jól kereső szakma. Valóban az, ha vállalkozóként csinálod, viszont alkalmazottként 200-300ezer között viszek haza havonta, vállalkozáshoz pedig egyelőre tapasztalatom is kevés és kezdőtőkém sincsen. Ebből kijön egy albérlet 120-ért, van mit ennem és úgy ennyi.
Tudom, hogy vannak nálam százszor rosszabb helyzetben lévők, de őszintén szólva amikor az emelt szintű érettségiket sikeresen megírtam a nyelvvizsgákkal a zsebemben, kicsikét jobb jövőt képzeltem magamnak. Mindig elhatározom, hogy majd jövőre lelépek a francba Németországba, ahol a minimálbér is több, mint a mostani fizetésem, de balfék vagyok és nem tettem még meg.
Hős, zseni, mik ezek a címkék? :D
Attól még, hogy az ember nyelveket beszél, nem fog automatikusan az ölébe hullani minden.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!