Ha magyarul szeretném leírni azt az angol szót, hogy YES, akkor pontos vagy elipszilonos jével kellene leírnom?
Figyelt kérdés
Tehát jesz vagy pedig lyesz?2021. dec. 29. 20:33
2/12 anonim válasza:
Szerintem is ird angolul, ugy jobban ertik hogy mit akarsz irni. Ha magyar kiejtes szerint irod, akkor kb azonnal tudni fogjak, hogy nem vagy meg idosebb kb 14-16 evesnel.
Ha meg viccbol irod, valami poen kedveert, akkor meg tokmindegy.
3/12 Demion válasza:
Jesz. Nem tudom miért, csak így jobban néz ki leírva.
4/12 anonim válasza:
Ly-t már csak hagyománytiszteletből írunk. Új szavakat már nem alkotunk vele. Fonetikus átírásban meg végképp nem használunk ly-t.
5/12 Andizsuzsi válasza:
Egyetlen szót kezdünk magyarul ly-vel.
Ha mindenképpen "magyarítani" szeretnéd, akkor 'jesz'.
6/12 anonim válasza:
Melyik az au egyetlen szó a lyukas, lyukasztó vagy a lyukfúró?
7/12 anonim válasza:
A ly egy,a szláv nyelvekben használatos nyelvtani kifejezés,a palatalizáció (jésítés) maradványa.A magyar nyelvben egyedül a lyuk és annak képzett formái kezdődnek ly-vel.A yes-t még én sem láttam magyarosan leírva,de ha van is ilyen,azt pontos j-vel kell leírni.
8/12 chtt válasza:
"Melyik az au egyetlen szó...?"
A lyuk és értelemszerűen a belőle képzett szavak. :)
9/12 anonim válasza:
Jesz. Ahogy ejted. A kínai diktátor akarom mondani elnök nevét is úgy írják a magyar cikkekben, hogy Hszi Csin-Ping. Putyin se Putin, de Csajkovszkij se Tchaikovsky.
10/12 A kérdező kommentje:
még a lyuggató is ott van, amiben végül is nem szerepel a lyuk szó
2022. jan. 1. 03:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!