Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan magyarosítanád a...

Hogyan magyarosítanád a pszichológus szót?

Figyelt kérdés
Szerintem a lelkész szó lenne találó rá, de az a vallási vezetőkre használt a nyelvben

2021. nov. 13. 21:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
60%

Lélekgyógyító órák

Lelki kórház

Szívfájdalom elmulasztó/rendbehozó/enyhítő terület

2021. nov. 13. 22:03
 2/19 anonim ***** válasza:
97%

Sehogy, miért kellene magyarosítani?

Így mindenki megérti, egy új - és rendszerint eröltetett - szót meg senki.

2021. nov. 13. 22:03
 3/19 A kérdező kommentje:
A dilidoki szót szoktam hallani, vagy agy agyturkászt pl., a lélekgyógyító, vagy a lélekgyógyász is tetszene nekem rá.
2021. nov. 13. 22:07
 4/19 anonim ***** válasza:
86%
A lélekgyógyász jó.
2021. nov. 13. 22:11
 5/19 anonim ***** válasza:
15%
Lelkésznek pap a neve. Nagyváradon mindegyik pap csak az ortodox pópa pópa vagy preot.
2021. nov. 13. 22:16
 6/19 anonim ***** válasza:
97%
#5 Magyarországon pedig lelkésznek hívják a protestáns papokat. Ezen kár fennakadni.
2021. nov. 13. 22:19
 7/19 anonim ***** válasza:
7%

Jaj Szentséges Szűzanyám.....el is felejtettem hogy Magyarolszagon nincs igazi református vallás. A 80% katolikus vallás rendesen megtette a hatását. Azt csodálom hogy még nem tértek át. A köszönésetek áldás békesség, a papot is elkeresztelt értek, és azt hallottam az istentisztelet se rendes hanem más. Állítólag 2 református vallás van, egy igazi, az a miénk Romániában a kálvinista dolgokkal.es magyarban egy másik ahol.az istentiszteletek is másképp zajlanak.

Nálunk Békesség Istentől.a köszönés és úgy is válaszolsz rá, a pap az pap a felesége még papnő, ha női pap.akkor is papnő. Annyi vallás van, miért nem tudnak a Kálvinisták egyformák lenni. Mivel Romániában mi őriztük meg az eredeti kalvuni hitet ezért hozzánk kell térni.

2021. nov. 13. 22:25
 8/19 anonim ***** válasza:
14%
Elméleti elmekutatással és viselkedés feltárással (illetve ezek hangolásával) foglalkozó mérnök vagy szakorvos.
2021. nov. 13. 22:53
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
A pszichológia magyarosított megfelelője a lélektan, tehát a pszichológus lélekgyógyász vagy lélektudós lenne, attól függően, hogy pszichoterapeutáról vagy kutató pszichológusról van szó. Szerintem egyik sem hangzik jól, jobb megtartani a pszichológust.
2021. nov. 14. 00:17
 10/19 anonim ***** válasza:
29%
Pszichész.
2021. nov. 14. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!