Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik angol a legérthetőbb?

Melyik angol a legérthetőbb?

Figyelt kérdés
Angliai angol, Amerikai angol, Ausztrál angol stb….

2021. nov. 5. 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
A normálisan beszélő amerikai. Pl. CNN.
2021. nov. 5. 13:42
 2/9 anonim ***** válasza:
54%

Mindegyiken belül rengeteg nyelvjárás van, azok közül is van ami jól érhető, más kevésbé. Még ezekben az angolokban is vannak olyan tájszólások, amiket például egy műsorban feliratozni kell, annyira nehezen érthető első hallásra egy összefüggő beszéd.

Így viszont nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy például az USA-beli a legérthetőbb, ha abból is van 30 féle, de nem különbözteted meg azokat.

2021. nov. 5. 13:42
 3/9 anonim válasza:
32%

Szerintem a brit angol.

Az amerikaiak sok szóra mást használnak, mint az angolok. És szerintem jobban hadarnak is, szóval ha értenéd is mit mond, nem érted mert úgy mondja😂

Az iskolában sem véletlen szerintem, hogy brit angolt tanítanak..

2021. nov. 5. 13:43
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Alapvetően egyik sem jobban vagy kevésbé érthető ezek közül, bármelyikhez hozzá lehet szokni. Mindig több múlik a konkrét beszédhelyzeten (a tisztán artikuláló TV-bemondót könnyebb lesz megérteni, mint a sarkon ordibáló csövest, bármilyen dialektusról van szó).
2021. nov. 5. 13:54
 5/9 anonim ***** válasza:
17%
Brit angol kicsit túl választékos, de viszont ott érted mit mond, az amerikai angolban sok szó van amit annyira hasonlóan ejtenek hogy nem mindig érted hogy most éppen mit mondott. Az ausztrál az meg fura főleg a szlenges rövidítésekkel sokszor gőzöd sincs mit mondanak.
2021. nov. 5. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
Amilyen angoltanárok engem tanítottak életem során (voltak páran), azok leginkább az amerikai kiejtés megértésére készítettek fel, még ha nem is szándékosan. Úgyhogy számomra az tűnik a legérthetőbbnek. Pedig volt köztük anyanyelvi is, de ő meg skót volt, tehát éppenséggel nem oxfordi angolt beszélt :)
2021. nov. 5. 15:34
 7/9 anonim ***** válasza:
91%
Én az amcsit értem a legjobban, kivéve ha valami gettós néger dumál. Sokkal népszerűbbek az ottani filmek, sorozatok, mint az angol.
2021. nov. 7. 19:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Kaliforniai amerikai angol. Nagyon szépen, érthetően beszélnek.
2021. nov. 11. 20:01
 9/9 anonim válasza:

Nekem az amerikai angolt 100x könnyebb megérteni mint a brit angolt.

Az amerikainak sokkal lazább és könnyebb a kiejtése és a megértése efektíve "szlengesebb/jobb a hangzása."

Az iskolában brit angolt tanultunk és nagyon nehéz volt pl a hallott szöveget megértenem mondjuk 1-2 hallgatásra.

Nehéz volt mondjuk egy fogalmazást megírnom mivel én csak amerikai angolul beszélő filmeket/sorozatokat néztem, zenéket hallgattam vagy ilyen nyelvezetű könyveket olvastam.

Így én az amerikai angol mellett teszem le a voksom.

2021. nov. 18. 13:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!