Ha kitaláltam egy új magyar szót, azt hogyan tudom hivatalos úton elfogadtatni?
Figyelt kérdés
2021. okt. 13. 11:07
12/15 anonim válasza:
9-es: a legtöbb szó nem "kitalált", hanem kialakult! (Kivéve a nyelvújítás, illetve a szaknyelvek szavait)
13/15 anonim válasza:
Legfeljebb az eszperántó az a (hivatalosan lefogadott) nyelv aminek kitalált szavai vannak. A többi nyelv szókincse jelentős részben az idő folyamán természetesen jött létre/alakult ki.
14/15 anonim válasza:
12-es
A hangutánzó szavakat esetleg lehet kialakultként definiálni, az összes többi kitalált. Vagy szerinted mi "alakította ki"? Nyilván az, hogy a homo erectus vagy annak ősei szavakat alkottak rá, kvázi kitalálták minek mi legyen az elnevezése.
13-as
Az eszperantót valóban a modern világ találta ki, de a nyelv és beszéd kialakulása nem ekkor kezdődött.
15/15 anonim válasza:
Mondtam én egy szóval is, hogy mikor kezdődött? o.O
Én csak felhoztam egy nyelvet példának amit mesterségesen alkottak meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!