Hogy mondjuk franciául, hogy voltam/volt?
Figyelt kérdés
Most ez gázul hangzik, de tudom a múltidőt, egyedül azt nem tudom, hogy mondjuk azt, ha valami "volt" pl. Voltam a Balatonon a barátaimmal. Az úgy értelmes, hogy Je viens d'étre á Balaton avec mes amies? Mármint a viens d'etre kifejezés értelmes?2010. aug. 31. 17:38
1/8 anonim válasza:
a venir +de nagyon közeli múlt. úgy tűnik mégsem ismered a múlt időt:)
j'étais au Balaton (szerintem au, de erre nem fogadnék, lehet hogy á)
2/8 A kérdező kommentje:
a venir +de nagyon közeli múlt. úgy tűnik mégsem ismered a múlt időt:)
nem nagyon közeli múlt, mivel le lehet írni ezzel az egész nyarunkat.
2010. aug. 31. 17:56
3/8 A kérdező kommentje:
mindegy, már megkérdeztem egy jó franciást és értelmes ez így
2010. aug. 31. 18:02
4/8 anonim válasza:
jesszus dehogynem:D passé récent. akkor használjuk ha azt mondod h éppen most. pl. Je viens d’arriver: épp most érkeztem meg. Múltnak passé composét és imparfait-t lehet használni.
5/8 anonim válasza:
hát bocs de nem jó franciást kérdeztél:D én kéttannyelvűs voltam, felsőfokúm van és teljesen biztos hogy ez nem értelmes. De nekem mindegy, majd rájössz!
6/8 anonim válasza:
Ha azt akarod mondani,h voltam balatonon,akkor az egy befejezett mult. Tehat. J'ai été etc.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, azóta már eljutottam idáig, sőt, imparfait, passzív is megvolt.
2011. jún. 6. 19:23
8/8 A kérdező kommentje:
Tavaly nyáron még nem passé composé-ban adta fel a franciatanár a nyarunk leírását, ezért nem tudtam, hogy mi az.
2011. jún. 6. 19:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!