Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az olasz nyelv viszonylag...

Az olasz nyelv viszonylag egyszerű?

Figyelt kérdés
2010. aug. 30. 10:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%
Annyira nem.(még csak az elején vagyok, de nehezebb mit az angol) De nem tűnik vészesnek.
2010. aug. 30. 11:23
 2/19 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem egyszerű, igen. Persze akadnak benne kacifántos dolgok, de egyáltalán nem tartom vészesnek.
2010. aug. 30. 11:26
 3/19 A kérdező kommentje:

Na jó az angolnál minden nehezebb.:D

köszi a válaszokat:)

2010. aug. 30. 13:22
 4/19 anonim ***** válasza:
55%
Neked lehet,nekem az angolnál nincs nehezebb(írás és beszéd különbsége,kiejtés,hallás utáni szövegértés,szórend,12 igeidő stb).Barátnőm tanult olaszt.Szerinte nehéz,mert a főnevek neméhez egyeztetni kell az egész mondatot,meg egyéb bemagolós szabályerdő.Ráadásul a sok dialektus és a hadaráés miatt nehezen érthető meg az élő beszéd.Szerintem meg az egyik legértelmetlenebb nyelv:beszélik Olaszországban,San Marinoban,Vatikánban és slussz.Ha nem vagy operaénekes időpocsékolás tanulni.Mire menne vele az ember?De ez csak egy vélemény.
2010. szept. 1. 19:02
 5/19 A kérdező kommentje:
jó, én meg k*rvára nem vagyok kiváncsi a véleményedre, mert nem azt kérdeztem h mennyire hasznos vagy sem
2010. szept. 2. 13:38
 6/19 anonim ***** válasza:
55%

"jó, én meg k*rvára nem vagyok kiváncsi a véleményedre, mert nem azt kérdeztem h mennyire hasznos vagy sem

"

És azt miért nem tudod normálisan elmondani? Semmi rosszat nem mondott. Birkózószart ettél?

2010. szept. 2. 13:52
 7/19 anonim ***** válasza:
40%
Ha nem vagy kiváncsi véleményre,miért fórumon kérdezel,miért nem a szűk haveri társaságban?A fórumok arra valóak,hogy bárki hozzászólhat Te bunkó köcsög!
2010. szept. 3. 09:59
 8/19 anonim válasza:
jaj légy szíves hagyjátok már abba. amúgy én is olaszt tanulok, második nyelvnek angol mellé, 13 év angol után persze hogy az olasz nehezebb, de szerintem amúgy is könnyebb az angol egy kicsit. nagyon szép nyelv, ezért választottam, szóval most iskolán kívül tanulok magántanárnál, mert suliban nem tanítják ezt a nyelvet sajnos.
2010. szept. 5. 09:34
 9/19 anonim válasza:

Minden nyelv hasznos!! Az olasz miért ne lenne az??? Gondolj bele, hogy egy tolmács milyen keresett lenne olasz nyelvből. Például egy cégnél vagy máshol. Tudom, h ez csak off, de muszáj volt elmondani a véleményem az egyik válazadónak.

Am meg szerintem nem annyira könnyű, de azt mondhatnám, h nehéz.

2010. szept. 5. 10:29
 10/19 A kérdező kommentje:

hát igen, erről van szó, minden nyelv hasznos!

és azért az olasz nyelv 70 milliós beszélőtáborával szerintem igencsak jelentős!

2010. szept. 5. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!