Ismerik konferenciatolmácsok az összes létezö szót és realliát a munkanyelveiken?
Jó estét. Elöször is elnézést szeretnék kérni, mivel nem tudok hosszú ö-t és ü-t írni, mert a laptopom idegennyelvre van állítva.
Én konferenciatolmács szeretnék lenni és a magyarral együtt hat nyelvvel dolgozni majd, amik az angol, német, francia, spanyol és mandarin.
Az angolom és a németem már magas szinten van (mind a kettöt kiértékeltettem olyan nyelvtanárokkal, akik nyelvvizsgákat is bonyolítanak le. Értékelésük szerint mindkét nyelvböl a tudásom C2-es szinten van. Ezeknek a teszteknek azért vetettem alá magam, hogy meggyözödjek az eddig megszerzett nyelvtudásomról angolból és németböl. Tervezem, hogy hamarosan letegyem a Cambridge C2 Proficiency Examt és a Goethe C2 Prüfungot.)
A franciám közeledik a B2-es szinthez, persze nyilván a tudásomon még dolgoznom kell.
Ami a spanyolt és a mandarint illeti, még csak kezdö vagyok.
Annak ellenére, hogy már angolból és németböl magas a szintem, mindig vannak szavak föleg szakszavak és realliák, amiket nem ismerek. Ilyenkor mindig elbátortalanodok, mert arra gondolok, hogy a tudásom soha nem lesz elegendö.
Nem. Egy anyanyelvi sem. Ha oda raknanak elem egy autoszerelo ladajat, szerinted tudnam a csavaron kivul barminek is a nevet? Nem. Vagy egy burkolonak, hogy mivel dolgozik? Magyarul sem tudunk egy csomo csomo szot!
Nyilvan a tolmacsok is tudnak “szakosodni” egy munkaterulet fele, vannak szaknyelvi nyelvvizsgak is. Peldaul mernoki teruletre, informatikara, termeszettudomanyos vagy kozgazdasagra/uzleti ugyekre is orientalodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!