Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a luxuskegy kifejezés?

Mit jelent a luxuskegy kifejezés?

Figyelt kérdés
Igen, arról a kérdésből ihlettem de ott már párszor kérdeztem, mit jelent pontosan a luxuskegy kifejezés de sajnos azóta se kaptam arra választ pedig már más is kérdezte rajtam kívül. És hogy kapcsolódott a konkrét kérdéshez, vagyis a nagyszülőkhöz? Először azt hittem, hogy elírta a kérdező és "luxusjegy"-et akart írni mert az jobban illett volna oda de nem...szóval valaki légyszi magyarázza el, mert nem értettem akkor sem igazán :D...Köszi. Amúgy nem provokáció, vagy bármi mielőtt nekem esnétek, tényleg érdekel mit jelent, mert azóta zavar a tudat, hogy nem tudom mit jelent :D...

2021. júl. 29. 19:51
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Én láttam, hogy többször megkérdezték ott, de nem fért a fejembe, hogy melyik szót nem érti? Luxus vagy kegy?

Most hallottam én is először, lehet, a kérdező találta ki, na de nem nehéz összetenni.

2021. júl. 29. 19:58
 2/9 A kérdező kommentje:

1.Lehetséges, mert googleban se talál rá semmi elfogadható magyarázott egyedül a kérdést dobja ki :D..ezért is kérdezem itt.

amúgy nem akarom tovább boncolgatni itt, egyedül erre fókuszálok most hogy mi a fenét takarhat a kifejezés mert a mai napig nem értem :D...

2021. júl. 29. 20:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Konkrétan egybe mit jelent azt nem vágom és igen kérdezték de azóta se láttam ott a magyarázatot..:(
2021. júl. 29. 20:02
 4/9 A kérdező kommentje:
4.írtam hogy nem provkálom csak érdkele és amúgy is neked nem mindegy mit tevékenykedek a szabad időmben? :D...mhol szemétkedek mellesleg? sehol nem voltam szemét vagy goromba tök nyugodtan kérdezem..
2021. júl. 29. 20:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Amikor valakit valami kegyben részesÍtenek. A luxus itt a fokjelző. Tehát ha valakivel én olyat teszek, amit ő szeretne, de én nem annyira, akkor érezze magát megtisztelve, hogy ekkora hatalmas kegyben részesítettem.

na ezt jelenti.

2021. júl. 29. 20:12
 6/9 A kérdező kommentje:
5.köszönöm! :D
2021. júl. 29. 20:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor meg van, mit takar a kegy, le is írtad, kegyelem rövidítve. A luxus szónak pedig fokozó szerepe van. Lehet volna extrakegy, szuperkegy, gigakegy, a kérdező a luxust választotta.
 8/9 A kérdező kommentje:
na már nincs itt az a válasz peedig nem én töröltettem de köszi bárki is volt az :)..
 9/9 A kérdező kommentje:
7.kösz így már világos végre.:)
2021. júl. 29. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!