A "get it" kifejezés , mit jelent?
Fogjad, vagy csinàld, vagy micsodàt pontosan?
Köszi előre is!
Get it? - érted?
Got it. - értettem
Get it. - értem, de szövegkörnyezettől függően mást is jelenthet.
Az I see és az I get it ugyan hasonló jeléentésűek, de nem teljesen azonosak. Az I see-t akkor mondja valaki, ha pl. elmesélnek neki egy történetet, vagy tájékoztatják vlamiről, és ő nyugtázza a hallottakat: értem, rendben, OK. Pl.: Nem tudtam kiporszívózni, mert áramszünet volt. Erre lehet válasz az I see. De ide az I get it egyáltalán nem passzol.
Az I get it inkább felfog, megért értelemben használatos. Tehát ha elmagyaráznak neki valamit, és azt megérti, átlátja, "vágja", leesik neki, akkor mondhatja, hogy I get it. ami ilyen esetben sokkal találóbb és gyakoribb, mint az I see.
A get it tagadása is működik: ha értetlenül bámulsz egy összeszerelési rajzot, mondhatod, hogy I don't get it. Vagy ha nem érted, miért a legtapasztaltabb kollégádat rúgták ki, akkor is mondhatod.
De olyan helyzet is lehet, amikor a get it és a see it is jó lehet, csak mást jelentenek. Pl. Elhívsz valakit randira, és ő azt válaszolja, hogy sajnos nem ér rá, akkor az I see it azt jelenti, megérted és elfogadod, hogy most épp tényleg elfoglalt; az I get it viszont azt sugallja, hogy felfogtad, hogy finoman le lettél pattintva, tehát érted, átlátod a helyzetet, tudsz olvasni a sorok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!