Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ugye csak én hallottam ezt félre?

Ugye csak én hallottam ezt félre?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=NieKfRjgy5U&list=RDMM&start_..

Itt a zene, nekem csak be van állítva lejátszási listába, véletlen most megnéztem a szöveget és a "fought you " 0:12- sec- nél én f*ck you-t értettem mindig, kb. 1 éve, most hogy látom, leesik az állam, ez az angol nyelv durván félreérthető. Eddig azt gondoltam, hogy a "as" és az "ass" keverhető, de most ez.

Hatalmas tisztelet azoknak akik értik ezt a nyelvet. :D

2021. jún. 23. 20:20
 1/8 anonim válasza:
100%
Én foughtnak hallom.
2021. jún. 23. 20:28
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Egyértelműen fought-ot énekel. A fought és a fuck még csak nem is hasonlít egymásra. Annyi közös van bennük, mint magyarul a "szék" és a "szár" között - egyedül az első hang egyezik.

Az "ass" és az "as" sem épp összekerhető. Az elsőt "esz"-nek, a másodikat "ez"-nek ejted. Bár hasonlít a két szó, magyarul pl a "kész" és "kéz" szavakat sem kevered, mert szövegkörnyezetileg sem szerepelnek ugyanúgy.

2021. jún. 23. 20:39
 3/8 anonim válasza:
10%

Én az "ass"-t assznak ejtem, az "as"-t pedig asznak, rövid sz-el. Pl.:

Asz ju kan szi, nem pedig esz ju ken szí, hosszú ível, mert akkor olyan, mintha azt mondanád, hogy sea. "A" betűből nem lesz csak "e", vagy "e"-ből csak "í" vagy "i". Ennél kicsit bonyolultabb. A hangképzésen van a hangsúly.

2021. jún. 23. 20:48
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
#3 Az egész egyszerűen helytelen.
2021. jún. 24. 01:59
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

E-nek írtam, de angolul ugyebár van ez a nyílt, ae hang, ami nálunk nincs. Mivel magyar betűkkel dolgoztam, magyar hanggal helyettesítettem.

Kedves hármas, az angol nyelv nem különböztet meg így hosszú és rövid mássalhangzókat. Attól, hogy két S-t látsz, az nem lesz hosszú sz úgy, mint magyarul. Ha te egy angolnak azt mondod, hogy "aessz" és azt, hogy "aesz", mind a két szóból az "ass" szót fogja kihallani, mert as "as"-t Z-vel kell ejteni.

2021. jún. 24. 02:03
 6/8 anonim ***** válasza:
25%

Fought lesz az.

1. Ott a szoveg leirva

2. We fought you... and we’ll fight you...

We fucked you... and we’ll fight you...

Teljesen ertelmetlen.

Latod a logikat?

2021. jún. 24. 23:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Én a Queen Breakthru-jával vagyok így...

Pedig az eredeti:

If I could only reach you

If I could make you smile

If I could only reach you

That would really be a breakthrough, oh yeah

Persze az "If I could"-ról van szó.

Youtu.be/CEjU9KVABao

😀

2021. jún. 25. 21:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Előtte viszont tényleg van fu©k is.
2021. jún. 27. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!