Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet tanulnátok...

Melyik nyelvet tanulnátok legszívesebben?

Figyelt kérdés

2021. jún. 23. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Jó lenne megtanulni a nők nyelvén, vagy legalább érteni azt :)
2021. jún. 23. 20:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Angolt, mert az a világnyelv. Jövőre el is kezdem majd tanulni az iskolában. :D
2021. jún. 23. 23:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Angol
2021. jún. 24. 18:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Angolt mindenképp, mert azt nagyon sok helyen értik,meg ha még mondjuk mennél itt a Magyarország körüli környező országokba esetleg, akkor ilyen román, szlovák, stb. Amúgy a szlovákkal, meg a cseh-vel azt hiszem, úgy van, hogy ha valamelyiket tudod, akkor a másik országbeliekkel is el tudsz azon a nyelven beszélgetni. Vagy pl szerintem a német is menő, mert pl osztrákok, németek pl menők szerintem. De amúgy, ha nem feltétlenül van szükségem rá, akkor idegen nyelvből szerintem egyet tanulnék. És az is elég talán B2 szinten. De csak azért, hogy tudjak valamit, akkor azért nem vállalnék be mégegy nyelv megtanulását; tehát csak azért, hogy elmondhassam hogy tudok ilyen nyelven is, meg olyan nyelven is. Meg pl a rádióban is pl sok amerikai sláger van, és én pl tökre szoktam örülni, hogy nemcsak a magyar daloknak a szövegét értem, hanem az angolokét is, tehát ez nekem így tökre élvezetes. Ja meg sok infot pl még angolul lehet megtalálni, tehát az angol az mindenképpen nagyon fontos lenne; meg még, ha másik országba akarsz költözni, vagy akár nem végleg, hanem csak huzamosabb időt ott eltölteni; akkor olyankor nagyon hasznos; de egyébként egyik angoltanárunk amúgy általánosban meg lett kérdezve; és akkor aszondta, hogy fél év alatt, hogyha odaköltözik valaki másik országba, akkor ott az ottani nyelvet el tudja sajátítani. Tehát fél év alatt hogys zerinte teljesen meg lehet tanulni egy nyelvet. Mondjuk, ha ki akarsz költözni, akkor jó, hogyha előtte már egy alapszókincsed van. Vagy pl nemtom,ha mondjuk sokat akarsz járni mondjuk pl nemtom, bécsi operába, és érteni is szeretnéd a színdarabot, ez most csak egy példa, tehát,ha külföldön is mennél ilyen előadásokra pl és érteni szeretnéd, tehát , ha úgy érzed, hogy szükséges, akkor akár az is lehet jó.
2021. jún. 24. 18:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Sokáig a németben gondolkodtam (angolul már tudtam), el is kezdtem, de egy idő után elmaradtam vele. Néha felmerül bennem, hogy újra kéne kezdeni.

Esetleg szlovák vagy lengyel.

2021. jún. 28. 22:09
 6/7 Profiremu válasza:
100%
Angol ofcourse, franciát is tanulok, majd egyszer oda költözzök Franciaországba
2021. júl. 5. 19:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Angolul már tudok, most németül meg oroszul tanulok a Duolingo-n. Legszívesebben hindit tanulnék, de azt sajnos így nem lehet, pedig van egy csomó régi hindi film, ami tetszik, jó lenne érteni :)
2021. júl. 22. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!