A "Leverkusen" szónak van jelentése? Ha igen, akkor micsoda? Akár különböző "felbontásban", pl "lever", "kusen"?
Igen, tudom, hogy egy város neve, de engem az érdekel, hogy van-e a szónak jelentése.
Egy magyar példa: "Nemeskeresztúr": nemes, kereszt, úr. Mindegyik tagnak van jelentése külön.
Másik: Gomba. Van ilyen nevű település.
A gomba szónak pedig van jelentése; most nem írom le a definíciót.
Tehát a kérdésben szereplő szó jelentése érdekel - ha van jelentése.
Igaza van az 1-esnek, Carl Leverkusról kapta a nevét a város, aki vegyi üzemet alapított Wiesdorfban (ma Leverkusen városrésze), és ebből nőtt ki aztán a város, amit ma Leverkusennek hívnak.
A Leverkus névnek tudtommal nincs semmi jelentése.
"Olvastam, amit #1. hsz. megadott."
Csak hiányzott a befogadás? :D
Én senkit nem pontoztam le.
Amúgy nem a kérdésre válaszolt.
A #3-ban direkt elmagyaráztam bővebben is, hogy mi érdekel, ha már a kérdés nem volt érthető.
Az egyes amit írt, az válasz arra, hogy Leverkusen neve honnan ered, nem lehet részekre bontani, mert NEM összetett szó, hanem egy emberröl nevezték el.
Szóval nagyon nincs igazad, hogy enm a kérdésedre válaszolt, ellenkezöleg teljesen korrekt, amit írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!