Franciául fogok tanulni szeptembertől, előtte 5 évig tanultam angolt. Mire figyeljek oda? Tanácsokat kérnék!
15 éves vagyok és a Dobó István gimnáziumba fogok járni szeptembertől.
Franciát választottam második nyelvként. Sokat hallottam róla, hogy milyen nehéz, meg jó nyelvérzék kell hozzá.
Mégis mire figyeljek oda ? Tudnátok nekem tippeket, vagy okosságokat mondani ezzel kapcsolatban ?
Köszönöm szépen előre is :)
Én is tanultam mindkét nyelvet. A franciát jóval hosszabb ideig, mint az angolt. Mégis jobban beszélem az angolt. A francia nehéz nyelv még annak is, akinek már van másból nyelvismerete vagy könnyen tanul idegen nyelveket. Nekem van németből is felsőfokú, mégis nehezen ment a francia.
Tanács? Talán annyi, hogy az alapoknál nagyon legyél ott fejben, mert nehéz.
Én most kezdtem tanulni franciát, szerintem hallgass francia zenéket, a kiejtést is szokni fogod kicsit, meg én néha le szoktam fordítani, hogy miről szól a zene, és akkor közben is tanulsz :) Most hirtelen ennyi tipp jutott eszembe. Sok sikert, ha van elszántságot, és még jobb, ha megtetszik a nyelv, akkor menni fog, hidd el :)
17/L
nem a legegyszerűbb nyelv, az biztos
de..logikus a felépítése
úh ha egyszer ráérzel, akkor utána menni fog
ha jó a tanárod, akkor 4 év alatt fel lehet készülni a középfokra, csak nagyon ott kell lenni végig
és ha tanácsot kérsz...a legfontosabb, h az elejétől kezdve tanuld, ha akarsz vele vmire menni
építős nyelv, úh ha az alapok kimaradnak, akkor a 2. évtől az egész egy kínszenvedés lesz
tapasztalatból mondom...nálunk a csoportban aki nem tanult 1. évben, annak utána alig-alig akartak menni az alapdolgok is
úh ha képes vagy az elejétől kezdve energiát fektetni belé, akkor menni fog
a kiejtéstől meg ne féljél..előszörre tényleg nagyon fura..de pár év után menni fog, nekem hidd el
elsőben úgy beszéltem, mint aki most tanult meg épp olvasni és próbálja összeszedni a betűket..ma meg..franciatanárnak készülök xD
igeragozások! rendhagyó igék! ja, és persze szókincs! :) ezek a legfontosabbak talán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!