Aki külföldön kezd új életet, hány év alatt van lehetőség gyakorlatilag kintihez hasonló emberré válni?
Amúgy vicces, hogy sokan kiköltöztek külföldre és azt mondják csak azért kerülik ki az embert, mert magyar. Nem irónikus egy kicsit? Mi ez, ha nem az otthonról hozott benned ragadt magyar mentalitás? Én is külföldön élek, egy magyarra úgy tekintek mint egy angolra vagy romanra, csak épp könnyebb valamivel a kommunikáció de semmivel se jobb vagy ROSSZABB a szememben csak így ismeretlenül... Ezt tanultam ugyanis az angoloktól is.
28F
Nos soha és nem olyan hamar. Attól függ mit szeretnél elérni. Olyan sose lesz, hogy egy helyi nem vágja le egyből, hogy bevándorló vagy. Meg az is számít, hogy mennyire befogadó körökben mozogsz. De ha odateszed magad és sokat tanulsz, akkor 2-3 éve alatt eljuthatsz a nyelvvel egy olyan szintre, hogy nem okoz gondot az ügyintézés, élvezel egy filmet és aktívan részt tudsz venni a helyiek társalgásában. Ha ez megvan onnan kezdve simán kialakíthatsz helyi baráti kört. De persze ez is időigényes folyamat.
Én lassan 5 éve élek a németeknél, van c1-es nyelvvizsgám, de azért ha pl orvoshoz kell menni akkor szokott lenni pár szó vagy kifejezés aminek előtte utánanézek.
De azzal már egy ideje nincs gond, hogy kapcsolatot építsek a helyiekkel, bár most a covid miatt persze ez nehézkesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!