Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Aki külföldön kezd új életet,...

Aki külföldön kezd új életet, hány év alatt van lehetőség gyakorlatilag kintihez hasonló emberré válni?

Figyelt kérdés
Családi okok miatt úgy alakult, hogy 40 évesen kiköltöztem egy szomszédos országba és az foglalkoztat, hány év alatt lehet oda eljutni, hogy bármit meg tudsz oldani, ne adj isten be tudsz ülni egy moziba/színházba, részévé válhatsz társaságoknak? Elsősorban olyanok tapasztalata érdekel, akik évek óta kint élnek valahol.
2021. ápr. 23. 09:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%

Amúgy vicces, hogy sokan kiköltöztek külföldre és azt mondják csak azért kerülik ki az embert, mert magyar. Nem irónikus egy kicsit? Mi ez, ha nem az otthonról hozott benned ragadt magyar mentalitás? Én is külföldön élek, egy magyarra úgy tekintek mint egy angolra vagy romanra, csak épp könnyebb valamivel a kommunikáció de semmivel se jobb vagy ROSSZABB a szememben csak így ismeretlenül... Ezt tanultam ugyanis az angoloktól is.

28F

2021. ápr. 23. 10:33
 12/17 anonim ***** válasza:

Nos soha és nem olyan hamar. Attól függ mit szeretnél elérni. Olyan sose lesz, hogy egy helyi nem vágja le egyből, hogy bevándorló vagy. Meg az is számít, hogy mennyire befogadó körökben mozogsz. De ha odateszed magad és sokat tanulsz, akkor 2-3 éve alatt eljuthatsz a nyelvvel egy olyan szintre, hogy nem okoz gondot az ügyintézés, élvezel egy filmet és aktívan részt tudsz venni a helyiek társalgásában. Ha ez megvan onnan kezdve simán kialakíthatsz helyi baráti kört. De persze ez is időigényes folyamat.

Én lassan 5 éve élek a németeknél, van c1-es nyelvvizsgám, de azért ha pl orvoshoz kell menni akkor szokott lenni pár szó vagy kifejezés aminek előtte utánanézek.

De azzal már egy ideje nincs gond, hogy kapcsolatot építsek a helyiekkel, bár most a covid miatt persze ez nehézkesebb.

2021. ápr. 23. 10:34
 13/17 anonim ***** válasza:
44%
#11 ezt addig gondolod így amíg nem akaszkodik rád valaki. mert te jobban beszéled a nyelvet, mert te vagy az egyetlen magyar a környéken, mert te kedves és segítőkész vagy.
2021. ápr. 23. 10:36
 14/17 anonim ***** válasza:
67%
Na most, hogy ezt így megbeszéltük nem tud valaki megdobni gyorsan 100£-al, jövő hónap 10-en jön a fizum és a landlord már a nyakamra jár 🙂
2021. ápr. 23. 10:46
 15/17 anonim ***** válasza:
75%
Aki Afrikába költözött, majd írja meg, mennyi idő alatt lett néger
2021. ápr. 23. 11:28
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Amin legeloszor valtoztatnod kell, az a magyar gondolkodas - “ne akaszkodjon ram senki segitsegert, ha en nekem kaki, legyen az masnak is, mit gondol ez magarol, en tudok amit tudok/en jobban tudom, szomszedok lesese, bekopese “. Ha ezt mind lerazod , maris boldogabban elsz, meg magas foku nyelvtudas nelkul is. Az angol-szaszok nem szeretik az idegbolond, bosszuallo embereket. Kizarjak oket, mert ok nekik tul sztresszes emberek, csak a sztresszt okozak, ahol megjelennek. Utaljak a hazudosokat es aki nincs segitsegre keszen.
2021. ápr. 25. 03:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha csehek, jugoszlavok vagy romanok koze koltozol, akkor jo szerencset!
2021. ápr. 25. 03:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!