Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha csak annyit hallasz a...

Ha csak annyit hallasz a recsegő telefonban a barátod javaslatából, hogy "...nunk kell", hogyan kérdezel vissza? Mi kell? vagy Mit kell?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 21. 10:34
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
He?
2021. ápr. 21. 10:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, kedves barátom, de nem értettem mondatod alanyát. Mi az, amit csinálnotok vagy csinálnunk kell?
2021. ápr. 21. 10:43
 3/10 anonim válasza:
100%
nem hallottam mit mondtál elmondod mégegyszer?
2021. ápr. 21. 11:11
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, de én elég életszerűtlennek érzem, hogy bárki egy ilyen helyzetben egy olyan kisregénnyel válaszolna, mint amit 2-es és 3-as javasol.

A körülírás nem segítség nekem, azzal nem kapok választ a kérdésemre. Én arra vagyok kíváncsi, hogy a két említett visszakérdezés közül nektek melyik jönne nagyobb valószínűséggel a szátokra egy természetes, kötetlen telefonbeszélgetés során.

2021. ápr. 21. 13:12
 5/10 anonim válasza:
én őszintén azt mondanám hogy tessék? #3
2021. ápr. 21. 14:06
 6/10 anonim ***** válasza:
44%

"A körülírás nem segítség nekem, azzal nem kapok választ a kérdésemre. Én arra vagyok kíváncsi, hogy a két említett visszakérdezés közül nektek melyik jönne nagyobb valószínűséggel a szátokra egy természetes, kötetlen telefonbeszélgetés során."

Nekem egyik sem. "Mond még egyszer, kérlek", vagy "nem értettem, rossz a vonal, megismételnéd?", vagy valami ilyesmi formában kérdeznék vissza. Szerintem nem túl kedves dolog ilyenkor egy olyat odalökni, hogy "Mi kell?", nem őriztünk együtt libát.

2021. ápr. 21. 15:33
 7/10 A kérdező kommentje:

Képzeljétek el azt a szituációt, hogy két, egymással libát együtt őrző, együtt fortnite-ozó, együtt bulizó fiatal beszélget egymással. Ebbe a beszélgetésbe kéne belehelyezkednetek, mintha ti írnátok a párbeszédüket. Akkor a két általam megadott válasz közül melyiket választanátok? Harmadik opció nincs, legfeljebb úgy, hogy "Hogy mi/mit kell?". Pl.:

– Este elnézünk a Leviékhez?

– Persze, csak előtte még ...nunk kell.

– (Hogy) mi/mit kell?

2021. ápr. 21. 16:21
 8/10 anonim ***** válasza:
58%

"Harmadik opció nincs,"

Tehát mindenképpen muszáj bunkón kérdezni? Ez esetben szerintem teljesen mindegy, hogy melyiket használod. Kérdezhetsz úgy is, hogy "mifa$zvanköc$ög??".

2021. ápr. 21. 16:24
 9/10 anonim ***** válasza:
38%
He?
2021. ápr. 21. 16:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha csak e kettő közül lehet választani, akkor "mit kell?".
2021. ápr. 23. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!