Ha csak annyit hallasz a recsegő telefonban a barátod javaslatából, hogy "...nunk kell", hogyan kérdezel vissza? Mi kell? vagy Mit kell?
Köszönöm az eddigi válaszokat, de én elég életszerűtlennek érzem, hogy bárki egy ilyen helyzetben egy olyan kisregénnyel válaszolna, mint amit 2-es és 3-as javasol.
A körülírás nem segítség nekem, azzal nem kapok választ a kérdésemre. Én arra vagyok kíváncsi, hogy a két említett visszakérdezés közül nektek melyik jönne nagyobb valószínűséggel a szátokra egy természetes, kötetlen telefonbeszélgetés során.
"A körülírás nem segítség nekem, azzal nem kapok választ a kérdésemre. Én arra vagyok kíváncsi, hogy a két említett visszakérdezés közül nektek melyik jönne nagyobb valószínűséggel a szátokra egy természetes, kötetlen telefonbeszélgetés során."
Nekem egyik sem. "Mond még egyszer, kérlek", vagy "nem értettem, rossz a vonal, megismételnéd?", vagy valami ilyesmi formában kérdeznék vissza. Szerintem nem túl kedves dolog ilyenkor egy olyat odalökni, hogy "Mi kell?", nem őriztünk együtt libát.
Képzeljétek el azt a szituációt, hogy két, egymással libát együtt őrző, együtt fortnite-ozó, együtt bulizó fiatal beszélget egymással. Ebbe a beszélgetésbe kéne belehelyezkednetek, mintha ti írnátok a párbeszédüket. Akkor a két általam megadott válasz közül melyiket választanátok? Harmadik opció nincs, legfeljebb úgy, hogy "Hogy mi/mit kell?". Pl.:
– Este elnézünk a Leviékhez?
– Persze, csak előtte még ...nunk kell.
– (Hogy) mi/mit kell?
"Harmadik opció nincs,"
Tehát mindenképpen muszáj bunkón kérdezni? Ez esetben szerintem teljesen mindegy, hogy melyiket használod. Kérdezhetsz úgy is, hogy "mifa$zvanköc$ög??".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!