Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet tanuljam?

Melyik nyelvet tanuljam?

Figyelt kérdés
Az angolt és a németet már tudom és ezek közül választanék: szerb/horvát/bosnyák vagy román (igen, tudom, hogy a román nem szláv nyelv:)

2021. ápr. 7. 08:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt neked kell tudnod, nem tudunk helyetted dönteni :)
2021. ápr. 7. 08:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Azt, amelyiket a legjobban élveznéd vagy amelyikkel tervezel valamilyen jövőt. Két vilagnyelvet beszélsz, innentről márcsak szórakozásból csinálhatod. Ha valamelyik olyan országban akarsz élni, ahol ezek közül valamelyik az országnyelv, akkor azt. Ha valamelyik ország tetszik és csak sokat akarsz majd ott nyaralni, akkor érdemes lehet azt. Hallgass bele mindegyik felsorolt nyelvbe, nézd át a nyelvtant felületesen és amelyik a legjobban tetszik.
2021. ápr. 7. 09:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Melyiket lenne több lehetőséged gyakorolni?
2021. ápr. 7. 09:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Attól függ mit akarsz vele. Én valamelyik délszlávot javaslom mert azzal az egész balkánon elboldogulsz mert ezek kb egymás dialektusai, még ha nem is nagyon örülnek mondjuk a horvátok ha szerbül szólalsz meg vagy fordítva...

Ha szeretnél sokat menni tengerre, Zágrábba,akkor horvát, ha Erdély jobban érdekel,akkor román (mert magyarul már tudsz :) ), ha a bosnyák kultúrát izgalmasnak tartod, akkor bosnyák, ha a szerb kolostorokat akarod végiglátogatni, akkor szerb.

2021. ápr. 7. 09:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezek kozul a romant tanulnam EN, mert ennek latom a legtobb ertelmet, szerintem tobb ceg van Magyarorszagon, ahol hasznos lehet a roman nyelv, mint a tobbi, de ilyen szempontbol meg talan a horvat befer masodik helyre. De ha szimplan csak az alapjan akarnek valasztani, melyik tetszik, nalam akkor is a roman nyerne.

Szoval szerintem ezeket vedd figyelembe, melyik tetszik a legjobban es melyiknek lenne a legtobb haszna. (Persze tanulni akkor is jo dolog, ha pusztan a tanulas miatt csinalod :) )

2021. ápr. 7. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!