Az élő mai magyar nyelvben, amit Te és a környezeted beszéltek, kikre, milyen kontextusban szokás használni a "srác" kifejezést?
Köszönöm. Egy tisztelt "nyelvész" hölgy nekem rontott, amiért 35 évesen srácként mertem utalni magamra férfi helyett...
Én tudom, hogy nem hibáztam ezzel, csak szeretném a szíves figyelmébe ajánlani az eredményt...
Valaki noname beléd köt a srác kifejezés miatt és erre felteszel egy újabb kérdést emiatt? Nem mindegy mit gondol ő a szóhasználatról?
Nem a nem létező pocakkal lesz a baj.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__egyeb-kerde..
De hát miért ne? :) Valóban kíváncsi vagyok én is az eredményre, még ha amúgy biztos is vagyok a dolgomban. :)
És neki is tanulságos lehet.
Nincs bennem semmi rossz szándék ezzel. :)
Ó, én is kaptam itt már azért, mert azt mertem mondani magamra, hogy lány vagyok :)) Holott ez eredeti értelmében még stimmel is, hiszen hagyományosan a hajadonokat (=a - még - házasság előtt álló nőneműeket) nevezték lánynak.
Első voltam.
Én a hatos válaszoló voltam az, aki beszólt a másik kérdésnél. Nem gondoltam, hogy ennyire meg foglak bántani és ennyire érzékeny vagy. Ezért elnézést kérek. A srácos dolgot még tartom, abban nem változott a véleményem. Szerintem 35 éves az férfi. Ennek ellenére nem kellett volna beléd kötnöm, mert van elég gondod önértékelésileg, csúnya dolog volt, belátom. BOCSÁNATOT KÉREK.
F
Nincs szükség rá, egyáltalán nem bántott meg, és érzékeny sem vagyok. Egyszerűen az élő nyelvet beszélő embereket segítségül hívva szerettem volna bizonyítékkal alátámasztani a saját igazamat egy vitában, mint ahogy látom, közben Ön is ugyanezt tette, szótárakat idézve.
Én is elnézést kérek, az életkora tükrében teljesen másképpen értékelem a megnyilvánulásait, mint mikor velem egyidősnek gondoltam, sajnálom, ha megbántottam közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!