Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent angolban az 'I see...

Mit jelent angolban az 'I see the look in your eyes'?

Figyelt kérdés

A Total Eclipse of the Heart című dalban van:

"Every now and then I get a little bit terrified and then I see the look in your eyes"

Ha jól sejtem, ezt nem érdemes szó szerint fordítani, mert magyarban ezt így nem mondjuk. Jól gondolom?

2021. márc. 27. 21:19
 1/8 anonim ***** válasza:
2021. márc. 27. 21:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, azt én is megtaláltam, de nem a szabad fordításra vagyok kíváncsi, hanem hogy a look itt mit jelent.
2021. márc. 27. 21:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én ùgy fordítanám, hogy: Làtom a tekinteted/temintetedben
2021. márc. 27. 21:41
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Látom a szemed tekintetét/nézését
2021. márc. 27. 21:55
 5/8 anonim ***** válasza:

"Látom, hogy nézel (rám)."

Mármint, amikor úgy nézel valakire, hogy a szemedből kiolvasható mit gondolsz. Remélem érthető. Írásban nem jön át a hangsúly.

2021. márc. 28. 10:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Látom azt a tekintetet(a szemedben),ahogy nézel rám,szerintem ez ilyen visszautalás lehet
2021. márc. 29. 00:52
 7/8 A kérdező kommentje:

"Látom azt a tekintetet(a szemedben)"

Én is valahogy így értelmeztem, de akkor jól értem, hogy olyan kifejezés, ami így ebben a formában nincs a magyarban. Mármint a look-nak nincs valami extra jelentése, amit nem tudtam.

2021. márc. 29. 06:58
 8/8 A kérdező kommentje:

Közben ezt találtam:

"an expression that you have on your face or in your eyes

a look in someone’s eyes: He had that look in his eyes that always meant trouble."

[link]

"look noun (FACE)

an expression on someone's face

-She gave me a questioning look"

[link]

A lényeg, hogy ilyen kifejezés így tényleg nincs a magyarban, inkább csak ilyen-olyan, vagy valamit kifejező tekintet, vagy arckifejezés, de másféle szókapcsolatokban, tehát nem valakinek a szemében. (Ha jól értem.)

2021. ápr. 21. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!