Szeretnék spanyolul és franciául is tanulni a közeljövőben, de mégis melyikkel kezdjem? Több infó lenn...
Ez sok mindentől függ.
Kezdd azzal, amelyik jobban tetszik neked.
Kezdd azzal, amelyikhez ismersz/találsz tanárt.
Kezdd azzal, amelyikre szükséged lehet munkád során, vagy mert olyan nyelvterületen élnél.
De a spanyol nyelv ismeretében könnyebb lehet megérteni a francia bizonyos "furcsaságait", pl a spanyol estar franciául être, ahol a kalap az e betűn épp a hajdanán utána állt s-nek állít emléket (lásd még hospital - hôpital).
Szia, én spanyolul beszélek, és azt kell mondjam, hogy vannak nehézségei egy magyar anyanyelvű számára. A kötőmód, sok igeidő és maga az igeragozás, meg a két létige (ser - estar) közötti különbség megtanulása szokott problémát okozni a tanulóknak. Mindazonáltal, én egy nagyon logikus nyelvnek tartom (autodidakta módon tanultam meg, azaz tanár nélkül).
Szerintem amiket elsoroltam, azok a franciára is többé kevésbé jellemzőek (habár ha jól tudom ott csak egy létige van az "être"). Ha specifikusabb kérdésed van spanyollal kapcsolatban írj nyugodtan privátban.
A francia - legalábbis az elején - nehezebb, mint a spanyol.
De éppen ezért, ha a nehezebb franciával kezded, a spanyol sokkal könnyebb és érthetőbb lesz.
De hogy te mennyi energiát fektetsz a tanulásba, hogy a "könnyebbel" vagy a komplikáltabbal kezded inkább, az már rajtad múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!