Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szeretnék spanyolul és franciá...

Szeretnék spanyolul és franciául is tanulni a közeljövőben, de mégis melyikkel kezdjem? Több infó lenn...

Figyelt kérdés
Szeretnék Spanyolul és franciául is tanulni. Viszont nem tudom melyikkel kezdjem. Magántancsihoz mindenképp szeretnék járni. Esetleg, hogy melyik nyelv "könnyebb"? Aki tud valamelyik nyelven tudna róla beszélni egy kicsit?

2021. márc. 3. 16:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez sok mindentől függ.

Kezdd azzal, amelyik jobban tetszik neked.

Kezdd azzal, amelyikhez ismersz/találsz tanárt.

Kezdd azzal, amelyikre szükséged lehet munkád során, vagy mert olyan nyelvterületen élnél.

De a spanyol nyelv ismeretében könnyebb lehet megérteni a francia bizonyos "furcsaságait", pl a spanyol estar franciául être, ahol a kalap az e betűn épp a hajdanán utána állt s-nek állít emléket (lásd még hospital - hôpital).

2021. márc. 3. 17:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én spanyolul beszélek, és azt kell mondjam, hogy vannak nehézségei egy magyar anyanyelvű számára. A kötőmód, sok igeidő és maga az igeragozás, meg a két létige (ser - estar) közötti különbség megtanulása szokott problémát okozni a tanulóknak. Mindazonáltal, én egy nagyon logikus nyelvnek tartom (autodidakta módon tanultam meg, azaz tanár nélkül).

Szerintem amiket elsoroltam, azok a franciára is többé kevésbé jellemzőek (habár ha jól tudom ott csak egy létige van az "être"). Ha specifikusabb kérdésed van spanyollal kapcsolatban írj nyugodtan privátban.

2021. márc. 3. 19:31
 3/6 anonim ***** válasza:
28%

A francia - legalábbis az elején - nehezebb, mint a spanyol.

De éppen ezért, ha a nehezebb franciával kezded, a spanyol sokkal könnyebb és érthetőbb lesz.

De hogy te mennyi energiát fektetsz a tanulásba, hogy a "könnyebbel" vagy a komplikáltabbal kezded inkább, az már rajtad múlik.

2021. márc. 4. 15:15
 4/6 anonim ***** válasza:
62%
Beszélsz már valamilyen újlatin nyelvet? Ha még nem, akkor jobb lenne a spanyollal kezdeni. Tény, hogy van benne olyan dolog (kötőmód) ami nehezebb mint a franciában, de még így is könnyebb szerintem valamivel a spanyol (saját tapasztalat). Aztán ha az megvan már egy bizonyos szinten, akkor lehetne kezdeni a franciát. Segíteni fog a már megszerzett spanyol tudásod, főleg a nyelvtanban.
2021. márc. 5. 13:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. Szerintem a spanyollal fogom kezdeni
2021. márc. 7. 14:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is a spanyolra szavaznék :) Szerintem logikus és szép, na meg sokkal többen beszélik. A francia is érdekes, de jóval nehezebb is...
2021. márc. 7. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!