Szerintetek is gáz ha valaki fiatal és semennyire nem beszél angolul?
Mit értesz a "fiatal" alatt? 10, 15 vagy 20 évest?
Nyilván függ attól is, szüksége van-e egyáltalán az angol nyelvre, mert lehet olyan, akinek nincs. Bár ma már szinte alap, hogy az ember tudjon valamennyire angolul.
Ma már az Internet is temérdek ingyenes segítséget nyújt nyelvtanuláshoz, így ha valakinek szüksége lenne az angolra, de mégsem tud szinte semmit angolul 20 évesen, az tényleg gáz.
Szerintem az a nagyobb gáz, amikor valaki nyelvészetből doktorálni készül, és problémát jelent neki a doktorihoz az 1-2 középfokú nyelvvizsgát megcsinálni. Minek akar nyelvészetből doktorálni az, akinek probléma egy nyelvet megtanulni? Találkoztam ilyennel, eléggé jellemző volt ez 10-20 éve. Ez kb. olyan, mint ha valaki matematikából akar doktorálni, de a matematika érettségi problémát jelent számára.
Igen, szerintem gáz, az viszont sokkal nagyobb gáz, hogy a magyarok ebben a témában is nagymesterei a kifogáskeresésnek.
Ezen az oldalon is hihetetlen kifogásokat olvasok a „japánok sem beszélnek angolul”tól a „turisták tanuljanak meg magyarul”-ig.
Igen, a nyelvoktatásunk borzalmas, és egy hollandnak nyilván egyszerűbb megtanulnia angolul, az internet korában ezek már nem lehet problémák, inkább a magyarok hozzáállása és lustasága a fő probléma.
Egyébként fel nem tudom fogni, mit csinálsz valaki angol nélkül külföldön, vagy hogy tud bárminek is utánanézni.
Őszintén szólva én nem is tudok intelligensnek tekinteni egy olyan 40 alatti embert, aki nem nem beszél felsőfokon angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!