Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek is gáz ha valaki...

Szerintetek is gáz ha valaki fiatal és semennyire nem beszél angolul?

Figyelt kérdés
Én úgy érzem hogy szinte elengedhetetlen a mai világban a nyelvtudás legalább alapfokon angolul vagy németül. Szerintetek is elvárható lenne ez? Miért vagyunk magyarként ebben is ennyire visszamaradva? Talán azért mert a magyar nyelv nem hasonlít semmihez ezért nehezebben tudunk átállni egy idegen nyelv logikájára?

2021. febr. 21. 12:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Nekem van ilyen ismerősöm, aki általános iskolában németül, középiskolában olaszul tanult. Ő például nem beszél angolul, szóval nem értem a kérdés lényegét. Első válaszolónak, nem mindenki angolul tanul általános iskolában.

Ez az illik sem sokszor az illetőn, hanem a lehetőségeken múlik. Nekem angol kellett a továbbtanuláshoz, de olyan fertelmes rossz angoltanárom volt négy évig, hogy középiskola után külön nyelviskolába kellett járjak, hogy megértsem, ha hozzám beszélnek. Mondjuk ez régen volt, de gondolom, ez ma sincs másképp, ha még nem ment nyugdíjba.

2021. febr. 21. 18:11
 12/25 A kérdező kommentje:
Ha nem érted a kérdést akkor olvasd el mégegyszer.
2021. febr. 21. 18:22
 13/25 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem a kérdést nem értem, hanem, hogy miért tetted fel?

"Talán azért mert a magyar nyelv nem hasonlít semmihez ezért nehezebben tudunk átállni egy idegen nyelv logikájára?" Ez helyből hülyeség.

A válaszomban is ott van, bogarászd ki, azért rosszak a magyarok idegennyelvből, mert rossz a nyelvoktatás. És azért sem értem a kérdést, mert miért is kérdezed, hogy elvárható-e, amikor már minden felvételihez kell a nyelvvizsga.

Én sok külföldivel dolgozom együtt, és nem egyedülálló, hogy a magyarok nem beszélnek nyelveket, ha már pont az angolt emeled ki, fiatal, huszonéves román és litván sem beszél angolul. Sőt, menjünk tovább egy gazdaságilag fejlettebb országba, ott van Japán. Tudod-e miért nem beszélnek a japánok jól angolul? Mert ritka pocsék náluk is a nyelvoktatás. Ez a válasz, nem azért, mert a magyar nyelv bonyolult.

2021. febr. 22. 10:03
 14/25 A kérdező kommentje:

Nekem kifejezetten pozitív tapasztalataim vannak a nyelvoktatással kapcsolatban, pedig volt vagy 10+ tanárom az évek során, de egyikre se nagyon tudnék panaszkodni. Sokat segítettek. Az hogy te kifogtál egyet, aki neked nem jött be attól nem az az általános.

A litvánok nagyrésze már alapból beszél oroszul is szóval nekik már van egy plusz nyelv. Én beszéltem több litvánnal, nem igazán láttam rajtuk hogy nehezükre esne angolul fogalmazni, a román meg egy latin nyelv szóval könnyebben rájuk ragad az olasz, francia és az angol is mert sok közös van bennük. Ha ennek ellenére se megy nekik akkor gondolom nem a krémjével dolgozol együtt, ez sem bizonyítja hogy az átlag ilyen. Amit a magyar nyelvről írtam nem véletlenül írtam. Tényleg szinte semmi közös nincs semelyik másik nyelvvel. Továbbra is tartom hogy szerintem ez az egyik oka hogy nekünk nem megy annyira, a másik meg a közömbösség, tudatlanság, akarat hiánya. Ezeken a legjobb nyelvtanár se tud segíteni.

2021. febr. 22. 13:06
 15/25 A kérdező kommentje:
Japánt nem tudom hogy sikerült belekeverned, mikor a világ másik végén van. Semmilyen közös gyökere nincs se a latin, se az angolszász, se a germán nyelvcsaláddal és ez is csak az én elméletemet támasztja alá hogy ezért nehezebb nekik.
2021. febr. 22. 13:20
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondanám, hogy gáz, de aki nem tud angolul, nagyon sok dologról lemarad úgy, hogy nem is tud róla. Magyarul meg más nyelveken az interneten elérhető tartalmaknak, információknak csak a töredéke elérhető (cikkek, filmek, sorozatok, játékok, különféle fórumok, webshopok, tutorialok, stb.). Külföldön is sikerült elboldogulnom eddig mindenhol angolul. Hotelben, étteremben, mindenhol beszélték, útbaigazításra nem volt soha szükségem, van gps-em, az angolt nem beszélő helyiekkel pedig oké, hogy nem tudok elbeszélgetni, de az internet tele van angolt beszélő külföldiekkel, akiktől sokkal többet megtudhatok egy adott kultúráról, mint amit pár nap alatt összeszedhetnék az adott országban, ráadásul oda se kell ehhez utaznom, így olyan kultúrákat is megismerhetek, ahova valószínűleg soha nem fogok eljutni.
2021. febr. 22. 14:50
 17/25 A kérdező kommentje:
Igen, ez pontosan így van. Az interneten 100szor annyi tartalomhoz, kultúrához hozzáférsz ha angolul tudsz.
2021. febr. 22. 14:53
 18/25 anonim ***** válasza:

A Japán mint országot kevertem bele, nem idegen nyelvet, azzal kapcsolatban, hogy náluk is überrossz az idegen nyelvek iskolán belüli oktatása, de ha fogyelmesen elolvasod a válaszomat, akkor eszedbe sem jut, hogy a nyelvre gondoltam.

Az elméleted ott botlik meg, hogy lehet, hogy neked jó tanáraid voltak, de nem mindenkinek, pl: az én ismeretségi körömben többeknek is nem, és még a régebbi időkből sem, amikor angol meg német helyett oroszt kellett tanulni.

Az a rész tény, hogy az angol világnyelv és mondjuk a számítógépes nyelvezethez is szükség van rá.

2021. febr. 22. 20:33
 19/25 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem is pocsék itthon a nyelvoktatás, legalábbis amikor még én iskolás voltam, az volt, és nem hiszem, hogy ez nagyon változott volna azóta. A beszédre szinte semmi hangsúlyt nem fektettek, a hallás utáni szövegértés is kimerült magnóhallgatásban, meg a magyar anyanyelvű angol tanár hallgatásában, akinek olyan akcentusa volt, hogy magyarnak hangzott tőle minden egyes angol szó. :D

Ha anyanyelvi tanárok bevonásával történne az oktatás, meg többet figyelnének arra, hogy a gyerekeket beszéltetni is kell, nem csak teszteket kell velük íratni, akkor biztos jobban menne nekik a nyelv.

Meg szerintem sokakban benne van az is, hogy ez kötelező, ezért nem akarják csinálni, és már dacból sem tanulnak. Valahogy játékosabban kellene megoldani a nyelvtanulást, hogy szórakozás legyen a gyerekek számára, ne pedig nyűg. (Habár ezt az összes többi tantárgyról is el lehetne mondani, nem csak az idegennyelvről...)

2021. febr. 23. 11:14
 20/25 anonim válasza:
2%
Igen nagyon gáz sőt szégyen nekem egy ismerősöm sincs aki egy angol film legalább 80% nem értené meg. Átlagban 10 emberből 1 aki nem beszél valami nyelvet de az annyit is ér. (Csicska gyári munkás szint alatt vannak ezek az emberek általában)
2021. febr. 23. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!