Ciki, ha olyan szavakat használok beszéd közben, mint az oszt, mé, há, mer, bót, vótam?
Figyelt kérdés
Használom én a teljes alakot is olykor, de olyan helyen lakom, ahol így ejtik ezen szavakat. Nem tudok ezen változtatni, az már amúgy sem én lennék. Zsigerből jönnek ezek a kiejtések, máshogy folyamatosan nem is tudnám ejteni őket, csak ha megerőltetem magam, ha nagyon artikulálok. Ha hivatalos helyre megyek, akkor mondjuk odafigyelek valamennyire.#beszéd #parasztok kiejtés
2021. febr. 3. 21:44
41/50 A kérdező kommentje:
De az még nem azt jelenti, hogy úgy is van. Teccik vagy nem.
2021. febr. 14. 15:31
42/50 anonim válasza:
Miért kérdezel, ha másnak nem lehet véleménye? Ha egyedül Te tudsz mindent, kár kérdezed.
43/50 A kérdező kommentje:
Fölösleges állandóan nagybetűvel írnod a névmást. Hivatalos levelekben szokták alkalmazni. Ettől nem leszel tanultabb, érted-e, more? Nem leszel több ennyitől egy falusitól, szoszi.
2021. febr. 14. 16:59
44/50 anonim válasza:
"- Oszt mé?
- Há me vótam a bótba..."
Csodaszép.
45/50 A kérdező kommentje:
Képzeld, sok vidéki helyen így fogalmaznak. Gondolom, a túlmívelt pöstinek ez bántja a fülét.
2021. febr. 14. 20:13
46/50 anonim válasza:
Igazából nem lenne gond, ha egyes szavakat pár hanggal másképp ejtesz, ha közben érthető.
Csak az a gond, hogy ezekhez a szavakhoz olyan viselkedést is társítanak, amelyikből nem kérünk.
Jó kérdés, hogy ez mikor mennyire találó - de nem akarjuk kipróbálni sem.
48/50 anonim válasza:
ne töröggy a sok cikizövel, beszéjj ahogy tucc.
49/50 anonim válasza:
#48 ugyanugy mint a töbi inteligencs ember.
50/50 anonim válasza:
ráse ráncs hanem ér tik mitbeszész, mogyad a hogy jól esik :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!