Hogyan alakult ki a ma használatos arab írásrendszer?
tudom hogy az arabok rendelkeztek két féle írással az iszlám elterjedése előtt:
Észak-arab: mivel ég nem találtam magyar forrást, az írást az angol nevén írom le: Safaitic
Ez a rendszer 28 betűből állt, a források alapján a betűknek két változata volt: egy olyan, ami megfelel a nagybetűs alaknak a latinban, és egy kézírásos változata, ahol sokkal egyszerűbbek voltak a jelek.
és
Dél-arab: Úgynevezett abdzsad tipusú, azaz csak mássalhangzókat jelölő írás, 29 mássalhangzójellel, magánhangzókat nem tartalmaz. Olvasása jobbról balra történik.
Egy díszítő jellegű változata,(muszad) és egy a mindennapokban használt változata (zabur) volt.
ezt a két típusú írást használták a nyelv leírására, és vallási szövegekhez, ezek mindegyike betűírás volt.
arra vagyok kíváncsi, hogy a ma használatos arab írást Mohamed terjesztette el, vagy már az iszlám előtt kialakult.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!