Jól emlékszem, hogy 15-20 éve angolórán az állatok neme mindig it volt, és nem she/he?
Figyelt kérdés
Ma mindenki úgy beszél a kutyájáról, macskájáról, hogy she, he, de mintha nem mindig így lett volna.2021. jan. 1. 18:56
1/23 anonim válasza:
Szerintem kinek mi a szava járása. Nem annyira nyelvtani kérdés ez, inkább szokás/ízlés kérdése.
2/23 anonim válasza:
Még 2 éve is IT volt. Ettől függetlenül sokan megszemélyesítik őket.
3/23 anonim válasza:
Elvileg "it", de ha tudják a nemét, tehát konkrét állatról van szó, akkor she/he. (Én legalábbis így tanultam).
4/23 anonim válasza:
Ez nem nyelvtani kérdés, hanem szokás
5/23 anonim válasza:
Pont 20 éve kezdtem tanulni az angolt, akkor még it volt.
6/23 anonim válasza:
Itként csak akkor hivatkozhatsz egy állatra, nem ismered a nemét. Ha saját kutyát, macskád van, akkor csak tudod róla, hogy hím vagy nőstény. :D Onnantól kezdve nem it.
7/23 anonim válasza:
Érdekes, hogy egy ilyen teljesen átlagos politika-vallás-társadalmi kérdésektől mentes kérdésnél is van, aki képes a teljesen normális válaszokat lepontozni. Hm.
8/23 anonim válasza:
Soha nem volt így a valóságban, de aki csak tankönyvből ismer egy nyelvet, az tehet ilyen buta megfigyeléseket.
9/23 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hogy régebben mindig csak it volt az állatok névmása. Ez már nincs így, a természetes nemüknek megfelelőt használják. Még mindig lehet használni az itet, ha nem tudod, vagy nem akarod elmondani a nemét. Az élő nyelvek mindig változásban vannak.
10/23 anonim válasza:
"Pont 20 éve kezdtem tanulni az angolt, akkor még it volt." Átképzős orosztanároktól, szar tankönyvekből. Semmi jelentősége nincs ennek, ahogy annak sem, hogy simán elképzelhető, hogy rosszul emlékszel. Illetve mindezek ellenére is van egy a buta feltételezésed, hogy ha te a tankönyvben így látod akkor bizonyára nyelvetrületen is így van. Attól, hogy a suliban te így vagy úgy hallottad, még nem lesz kőbe vésett igazság. Érted :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!